Aprilia RS 125 problem, przerywa i gaśnie.
• Strona 1 z 1
Aprilia RS 125 problem, przerywa i gaśnie.
Witam, jestem posiadaczem Aprili RS 125 z 2000r. i mam w niej pewien problem.
Mianowicie, aprilia na zimnym silniku chodzi normalnie, jednak gdy się nagrzeje to zaczyna przerywać i gaśnie (dzieje się tak na niskich obrotach)
Miałem tak kiedyś i było to związane ze świecą, po wymianie problem na jakieś 2 miesiące znikną, lecz teraz pojawił się na nowo.Czyżby znowu wina świecy???Jeżeli tak to dlaczego tak szybko się zużywa???
Z góry dzięki za odp. Wink
Mianowicie, aprilia na zimnym silniku chodzi normalnie, jednak gdy się nagrzeje to zaczyna przerywać i gaśnie (dzieje się tak na niskich obrotach)
Miałem tak kiedyś i było to związane ze świecą, po wymianie problem na jakieś 2 miesiące znikną, lecz teraz pojawił się na nowo.Czyżby znowu wina świecy???Jeżeli tak to dlaczego tak szybko się zużywa???
Z góry dzięki za odp. Wink
- MarcinO19
- Świeżak
tak może być też świeca ponownie.
Radzę też wyczyścić gaźnik, filter, i sprawdzić dyszę w gaźniku.
W 2t to jest noramlne że świeca się szybko zużywa, w WSK nawet gdy kupiłeś nową, to przy pierwszym odpaleniu może szlag ją trafić
Radzę też wyczyścić gaźnik, filter, i sprawdzić dyszę w gaźniku.
W 2t to jest noramlne że świeca się szybko zużywa, w WSK nawet gdy kupiłeś nową, to przy pierwszym odpaleniu może szlag ją trafić
-
grunder - Mieszkaniec forum
A więc tak:
Kolor świecy nie wiem, muszę rozkręcić moto to ci powiem
Remontu chyba nie miała, przebieg w granicach 17-18 tys. km.Jednak silnik jest w dobrym stanie, bo ma zdjętą tylko blokadę na module, więc nie jest aż tak zakatowany...
Jak się rozgrzeje to bez problemów się wkręca, jedynie na tych niskich świruje :/
Kolor świecy nie wiem, muszę rozkręcić moto to ci powiem
Remontu chyba nie miała, przebieg w granicach 17-18 tys. km.Jednak silnik jest w dobrym stanie, bo ma zdjętą tylko blokadę na module, więc nie jest aż tak zakatowany...
Jak się rozgrzeje to bez problemów się wkręca, jedynie na tych niskich świruje :/
- MarcinO19
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości