Falowanie obrotów i spadające napięcie w ninja 250r
• Strona 1 z 1
Falowanie obrotów i spadające napięcie w ninja 250r
Mam używaną kawę ninja 250r rok 2008, wszystko w zasadzie było ok, lecz jakoś tydzień temu jak jechałem w deszczu i stanąłem na światłach obroty na biegu jałowym zaczęły falować (1500 rpm miałem standardowo) schodziły ze standardowych 1500 poniżej 1000 by znów powrócić do 1500 i tak kilka razy aż po ok. 40s obroty spadły jeszcze bardziej i zgasł. No nic, odpaliłem go ponownie - pochodził z 30 sekund normalnie i znowu falowanie obrotów, przy czym jak odkręcę manetkę do tych 3-4 tyś (i wyżej) obrotów to je trzyma jak żyleta, myślałem, że to może przez deszcz więc go osuszyłem i faktycznie - zdarzają się falowane obroty, ale dużo rzadziej, niestety także w słoneczne dni.
Druga rzecz to także od czasu kiedy zaczęły falować obroty, a mianowicie nierówne napięcie, widać je wyraźnie po wszelkich światłach (przód, tył, kierunkowskazy) oraz lampkach na zegarach - migają, robią się to ciemniejsze to jaśniejsze. Mam tak cały czas, niezależnie od obrotów, na wyłączonym silniku, z akumulatora, światła świecą równo - bezproblemowo.
Co to może być?
Wersja europejska na wtrysku
aha, przy okazji mam jeszcze taki problem iż wydaję mi się jakby mi tył motocykla pływał, szczególnie przy wyższych prędkościach (tj. ponad 100 km/h)
Druga rzecz to także od czasu kiedy zaczęły falować obroty, a mianowicie nierówne napięcie, widać je wyraźnie po wszelkich światłach (przód, tył, kierunkowskazy) oraz lampkach na zegarach - migają, robią się to ciemniejsze to jaśniejsze. Mam tak cały czas, niezależnie od obrotów, na wyłączonym silniku, z akumulatora, światła świecą równo - bezproblemowo.
Co to może być?
Wersja europejska na wtrysku
aha, przy okazji mam jeszcze taki problem iż wydaję mi się jakby mi tył motocykla pływał, szczególnie przy wyższych prędkościach (tj. ponad 100 km/h)
- zeniofir
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości