Moto po deszczu nie chce zapalić
• Strona 1 z 1
Moto po deszczu nie chce zapalić
Witam.Mam wielki problem z moim motocyklem.W środę gdy wracałem z roboty zaczął padać deszcz.Potężnie.Dojechałem do domu,jak przestało padać przykryłem moto(wciąż mokre).I tyle.Następnego ranka próbowałem odpalić i nic.I tak jest do dzis,motor dawno juz wysechł(no chyba że gdzieś w środku jeszcze nie).Rozrusznik chodzi i kręci silnikiem,ale to nic nie daje.Jakby nie było iskry czy co?Akumulator też już ładowałem.Sprawdzilem wszystkie światła ,kontrolki i wszystko dziala.Możliwe że zalałem jakieś kable od zapłonu?Moj motor to Aprilia RSV1000 z 2003 roku.Błagam pomóżcie bo już nie wiem co mam robić
-
Mynemo - Świeżak
Re: Moto po deszczu nie chce zapalić
Mynemo napisał(a):Możliwe że zalałem jakieś kable od zapłonu
nawet bardzo mozliwe... posprawdzaj i w razie koniecznosci wyczysc(osusz) przewody wysokiego napiecia.
Zobacz jak woda mogla sie "rozejsc" po motocyklu w czasie najechania na kaluze. Moze gdzies sa na wierzchu kostki idt. polecam kupic preparat, ktory wyprowadza wilgoc. Tym bardziej ze Twoj motocykl jest bardziej narazony ze wzgledu na konstrukcje silnika(V).
pomoglem jak moglem. pozdro
-
maciek.046 - Bywalec
Jak osuszenie kabli nic nie da to wykręć i wygrzej świece. Jeśli są zwykłe. To doraźnie może pomóc, ale lepiej zamów sobie nowe świece i wymień.
Ja wygrzewałem nad gazówką bo nie mam palnika. To może nawet lepsze, bo przynajmniej nie przesadzisz z temperaturą
Wygrzej, oczyść szczotką ducianą ustaw przerwę i oby pomogło.
Ja wygrzewałem nad gazówką bo nie mam palnika. To może nawet lepsze, bo przynajmniej nie przesadzisz z temperaturą

Wygrzej, oczyść szczotką ducianą ustaw przerwę i oby pomogło.
http://filmy.scigacz.pl/Julien_Dupont_trial_Ateny Inter:pediatric
-
Grzybu - Bywalec
Nawt nie wiem jak się mam wziąść za te osuszanie kabli,pokombinuje jakoś,sam nie wiem.Moto idzie na sprzedaż jak tylko je zrobie bo wk....em sie strasznie.Mialem honde,mialem suzuki i cala zime mi przejezdzily,a tu wpie....lem tyle kasy w moto i po 3 miesiącach jak 2 razy pojeżdzilem po deszczu,to przez 5 dni zapalić nie chce?Złom.
-
Mynemo - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 37 gości