Yamaha FZ6 - konrolka ciśnienia oleju
• Strona 1 z 1
Yamaha FZ6 - konrolka ciśnienia oleju
Witam,
Mam fazerka z 2005r, wymieniłem w nim tłumik na spotowego scorpiona i po przejechaniu 50 km zapaliła się kontrolka ciśnienia oleju na jakies 10 - 15 sekund i zgasła, potem zaczełą mrugać, zgasiłem moto i zapaliłem ponownie pomrugała kilka razy i zgasła. Przejechałem jeszcze z 10km i już sie nie zapalała, oczywiście sprawdziłem poziom oleju i jest ok, wycieku też nie ma, zero dymu z wydechu, silniczek ma 20 tysi nalatane i pracuje idealnie,
Do tego tłumika mam jeszcze wkłady (db kilery) czy jazda bez nich szkodzi silnikowi?
czy to wina tłumika??
Mam fazerka z 2005r, wymieniłem w nim tłumik na spotowego scorpiona i po przejechaniu 50 km zapaliła się kontrolka ciśnienia oleju na jakies 10 - 15 sekund i zgasła, potem zaczełą mrugać, zgasiłem moto i zapaliłem ponownie pomrugała kilka razy i zgasła. Przejechałem jeszcze z 10km i już sie nie zapalała, oczywiście sprawdziłem poziom oleju i jest ok, wycieku też nie ma, zero dymu z wydechu, silniczek ma 20 tysi nalatane i pracuje idealnie,
Do tego tłumika mam jeszcze wkłady (db kilery) czy jazda bez nich szkodzi silnikowi?
czy to wina tłumika??
- interkar
- Świeżak
W Yamaha to kontrolka poziomu oleju - nie ciśnienia.
Może przewód od czujnika poziomu dotknął gdzieś do masy.
Wystarczy że jest poniżej 1/3 poziomu oleju i może się zapalać lampka poziomu.
Może przewód od czujnika poziomu dotknął gdzieś do masy.
Wystarczy że jest poniżej 1/3 poziomu oleju i może się zapalać lampka poziomu.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości