[Honda CBF 600SA] hamulce
• Strona 1 z 1
[Honda CBF 600SA] hamulce
Witam mam pewien problem z hamulcami w motocyklu honda CBF 600sa04 a mianowicie po hamowaniu tarcza po prawej stronie jest gorąca a po lewej tylko lekko ciepła. Również podczas gwałtownego hamowania z tarcz wydobywa się dźwięk taki jak by zacisk był nie ruchomy i wyginał tarcze (za bardzo nie wiem jak to opisać). Nadmienie że hamulce świeżo po serwisie wymiana płynu w całym układzie (ABS) i czyszczenie zacisków przód, przed serwisem problem był taki sam. Pytanie moje jest takie czy to jest normalne zachowanie podczas hamowania czy zaciski powinny chamowaci z jednakową siłą?? Z góry dzięki za pomoc pozdrawaim
- kriscbf600
- Świeżak
Zaciski powinny sie grzac podobnie czyli hamowac ze zlizona sila...
Jesli ktorys z zaciskow sie nie grzeje to najprawdopodobniej albo jest zapowietrzony albo zapieczone sa tloczki w tym lewym...
Serwis zaciskow nie jest skomplikowany a dokladne wyczyszczenie z osadow itp naprawde daje duzo... chyba ze masz na prowadnicach i ktora z prowadnic jest zapieczona... trzeba to poprostu sprawdzic rozkrecic itp...
Ewentualnie sprawdz czy masz takie same klocki na obu tarczach... i w jakim sa stanie.
Jesli ktorys z zaciskow sie nie grzeje to najprawdopodobniej albo jest zapowietrzony albo zapieczone sa tloczki w tym lewym...
Serwis zaciskow nie jest skomplikowany a dokladne wyczyszczenie z osadow itp naprawde daje duzo... chyba ze masz na prowadnicach i ktora z prowadnic jest zapieczona... trzeba to poprostu sprawdzic rozkrecic itp...
Ewentualnie sprawdz czy masz takie same klocki na obu tarczach... i w jakim sa stanie.
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
serwis własnie został wykonany po stwierdzeniu tych usterek (przynajmniej moto zostało oddane do serwisu teraz zacznam watpić w ich solidna naprawę). chciałem wykoac to samemu ale obawiałem sie zapowietrzenia układu ABS nigdy nie miałem doczynienia z odpowietrzaniem czegoś takiego
- kriscbf600
- Świeżak
-
patryk83 - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości