[zx6r 01'] - wali sie w zakret (łozysko głowki ramy?)
• Strona 1 z 1
[zx6r 01'] - wali sie w zakret (łozysko głowki ramy?)
Witam , kupiłem dziś zx6r, odrazu zauważyłem problem , ze sama wali sie w zakręt. Zapewne wina to łożyska główki ramy . Ktoś może mi powiedzieć jakie wymiary mają łożyska w główce ? mam 2 łożyska z thundercata stożkowe , któreś z nich podejdzie ?z góry dzieki
kawa jest z rocznika 2001.

kawa jest z rocznika 2001.
- czer
- Świeżak
http://www.larsson.pl/
sprawdź sam, ale kawasaki przeważnie ma inne łożyska.
Po za tym test łożysk to:
unosisz przednie koło do góry (tak aby kierownica się luźno kręciła - jak jest amortyzator skrętu to powinien być odłączony) i ruszając lekko kierownicą nie powinno być wyczuwalne żadne blokowanie się kierownicy.
Jak blokuje się nawet lekko oznacza to że łożyska są do wymiany.
Ten efekt może być spowodowany również oponami.
sprawdź sam, ale kawasaki przeważnie ma inne łożyska.
Po za tym test łożysk to:
unosisz przednie koło do góry (tak aby kierownica się luźno kręciła - jak jest amortyzator skrętu to powinien być odłączony) i ruszając lekko kierownicą nie powinno być wyczuwalne żadne blokowanie się kierownicy.
Jak blokuje się nawet lekko oznacza to że łożyska są do wymiany.
Ten efekt może być spowodowany również oponami.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
opony w dobrym stanie , ciśnienia jedynie jeszcze nie sprawdziłem. Cała reszta wydawała sie ok , stąd podejrzenia na to łożysko. Sprawdzę jeszcze jak mówisz , podniosę przód do góry i zobaczymy czy będzie blokować
- czer
- Świeżak
czer napisał(a):ale walenie w zakręt tez chyba oznaka łozyska ?:> puszcze kiere , to jedzie prosto , ale jak chce skrecic w prawo , to juz go nie wyprostuje.
To znaczy, że jak się złożysz to już nie wstaniesz?;o nie wiedziałem, że to aż taki hardcore...
scigacz.pl
- wwwpl
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości