blad -c12 suzuki gsxr 600 k6
• Strona 1 z 1
blad -c12 suzuki gsxr 600 k6
witam
wczoraj moja suzuki gsxr 600 k6 nie odpalilo po sprawdzeniu bledu wyskoczyl blad -C12, sciagnaolem bak posprawdzalem wtyki i wszystko bylo ok ale moto dalej nie odpalilo.Moze ktos wie co mam z tym zrobic
pozdrawiam
wczoraj moja suzuki gsxr 600 k6 nie odpalilo po sprawdzeniu bledu wyskoczyl blad -C12, sciagnaolem bak posprawdzalem wtyki i wszystko bylo ok ale moto dalej nie odpalilo.Moze ktos wie co mam z tym zrobic
pozdrawiam
- dam251
- Świeżak
może zanim ktoś Ci odpowie zadzwoń do serwisu suzuki , poproś z jakimś mechanikiem.
Ja jak mi błąd wyskoczył w poprzedniej R6 tak właśnie zrobiłem i dowiedziałem się przyczyny w 3 min... chyba to lepsze niż trafisz na forum akurat na kogoś kto wie.
Ja jak mi błąd wyskoczył w poprzedniej R6 tak właśnie zrobiłem i dowiedziałem się przyczyny w 3 min... chyba to lepsze niż trafisz na forum akurat na kogoś kto wie.
RSIX
-
Rafal_W_wa - Świeżak
i nie odpali bo wywala mu błąd czujnika położenia wału. Mogło to sięstac podczas jazdy i gdy go zgasiłeś to już niechciał odpalić. Mogło być także, że czujnik uszkodził się w trakcie gleby na prawą stronę.
Do sprawdzenia ten czujnik. Jest on z prawej strony motocykla. Na silniku +- bliżej dołu sprzęgła. Jego styki, sam czujnik oraz kable muszą być sprawne. Sprawdź to.
Do sprawdzenia ten czujnik. Jest on z prawej strony motocykla. Na silniku +- bliżej dołu sprzęgła. Jego styki, sam czujnik oraz kable muszą być sprawne. Sprawdź to.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Przemo:P nie 6 tylko 36 min...
tak czy inaczej nie warto bać sie serwisów... można do nich zadzwonić i jak się trafi normalny człowiek to odpowie... i pomoże.
Tka przynajmniej jest w Warszawie w Yamaha
Z częściami tez tak czasem bywa..że szukamy na allegro.. bo w serwisie drogo... albo po innych sklepach.. a okazuje się ze ta akurat cześć w serwisie jest tańsza i nowa...
Nie bójmy się Serwisu
tak czy inaczej nie warto bać sie serwisów... można do nich zadzwonić i jak się trafi normalny człowiek to odpowie... i pomoże.
Tka przynajmniej jest w Warszawie w Yamaha

Z częściami tez tak czasem bywa..że szukamy na allegro.. bo w serwisie drogo... albo po innych sklepach.. a okazuje się ze ta akurat cześć w serwisie jest tańsza i nowa...
Nie bójmy się Serwisu

RSIX
-
Rafal_W_wa - Świeżak
dzieki panowie za cenne podpowiedzi ale jakos poradzilem sobie z tym bledem.
wtyczka od komputera byla zawilgocona i nie podawalo sygnalu na czujnik, dla tego wyswietlało blad. po przedmuchaniu wtyki motor odpalil na dotyk i wszystko jest tak jak dawniej
wtyczka od komputera byla zawilgocona i nie podawalo sygnalu na czujnik, dla tego wyswietlało blad. po przedmuchaniu wtyki motor odpalil na dotyk i wszystko jest tak jak dawniej
- dam251
- Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości