Niemiłe zaskoczenie.
• Strona 1 z 1
Niemiłe zaskoczenie.
Jechałem dzisiaj i zaczeło mocno padać dlatego zwolniłem i jechałem na 4 biegu w pewnym momencie jadąc 60km/h przestał mi palić zaczął przerywać i staną po chwili odpalił ale znowu gdy zwiększałem prędkość i biegi znów gasną co może być powodem jest to Derbi GPR 50ccm?czekam na odp. i z góry dziękuje.
- bond
- Świeżak
miałem tak i powodem był przytkany kranik, przez co czasami gasł
a co do tych przewodów to lepiej też sprawdź
a co do tych przewodów to lepiej też sprawdź

- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
przytkany kranik tzn?zobaczyłem świece jest ok zobaczyłem czy jest paliwo i jest i sprubowałem odpalić i nic a czy mogło dojść do spięcia na akumulatorze bo gdy go zobaczyłem to tam też była woda ale nie na nim tylko ogólnie też tam doszła, wyciagłem akumulator i wziołem do pokoju czekam na odpowiedź.
- bond
- Świeżak
wądpie zeby było coś z akumulatorem, myśle ze poprostu woda zalała jakaś kostke albo gdzieś przy fajce i było przebicie;/ tylko dlaczego gasł przy większej prędkości;/ hmmm...... najlepiej niech troche motorek postoi i obkapie:P i pojeździj w suchy dzień:) zobaczysz jak sie będzie zachowywał:) a z tym kranikiem.... być moze masz faktycznie gdzieś przypchany i nie wyrabia z paliwem przy większych obrotach;/ ja miałem tak w pompce bo mi bak od srodka zardzewiał i zrobił sie taki osad pomimo ze jest filtr..... PoZdRo
- Brdakus
- Świeżak
Oprucz tego co powyżej to możliwe że jest przytkane odpowietrzenie zbiornika tzn.jak ubywa paliwa to w baku powstaje podcisnienie i paliwo przestaje lecieć.jeśli jest przytkane częsciowo to paliwa starczy przy małych prędkościach lub po krutkim postoju cisnienie się wyrówna i może odpalić.Czy jakoś tak.Jednak bardziej stawiałbym na problemy z prądem po prostu za dużo wilgoci.
- Toolman
- Świeżak
Wziołem rozkreciłem go i wszystkie kable na stykach przeczyściłem i odpalił ale niejeździłem nim już po odpaleniu bo pogoda do kitu i jeszcze powróce do tego że jak rozwijam dużą prędkość np. 90 lub 100 km/h to podczas postoju na np. światłach niechce mi wskoczyś 1 bieg mimo że skrzynie biegów kieruje na sam dół gdzie znajduje się 1 ? pozdrawiam
- bond
- Świeżak
żeby weszła jedynka musisz sie troche odepchnąc niektóre moto tak mją
ja np. musz sie odepchnÄ…c zeby wbic luz

ja np. musz sie odepchnÄ…c zeby wbic luz
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości