Zakupiłem taki regulator a nie wiem jak podłończyć(pomocy)
• Strona 1 z 1
Zakupiłem taki regulator a nie wiem jak podłończyć(pomocy)
Witam dziś zakupiłem taki regulator http://img706.imageshack.us/i/sdaz.jpg/ teraz może mi ktoś powiedzieć jak podłączyć Bo nie mam Symbolu (51) a i nie wiem co to za symbol B+ ;/ może mi ktoś wytłumaczyć ?? i jeszcze zakupiłem akumulator 12V7Ah i muszę zalać elektrolitem ale nie wiem czy po równo to jakoś zalewać do jednej dziurki czy jak proszę tez o pomoc z tym .
(JP) ;P ETZ
-
EtZLuKash150 - Świeżak
A pisałem abyś kupił ten który Ci poleciłem, nie miałbyś problemów ale nie... Nie wiesz nawet jak zalewać akumulator? Tego nawet idzie się domyślić skoro masz narysowaną kreskę poziomu jeszcze pewnie opisaną. Nalewasz między min a max do każdej celi po tyle samo. Jak nalejesz to niech dosyć długo postoi. Zależy jeszcze jaki masz ten akumulator.
-
adamRS - Świeżak
wez podłącz reszte kabli i ten co zostanie to juz wiesz gdzie go wpiąc
co do napelniania to tak jak adam powiedzial
miedzy min a max
co do napelniania to tak jak adam powiedzial
miedzy min a max
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
no z akumulatorem sobie poradziłem pisało w inst. żeby do Max nalać to nalałem do max no to jutro regulator sobie podepnę i zobaczę czy to działa .
(JP) ;P ETZ
-
EtZLuKash150 - Świeżak
-
EtZLuKash150 - Świeżak
No następny problem wczoraj sprawdzałem miernikiem ile ma V po zalaniu elektrolitu wynosiło 12,52 a ma być 12,6 ,12,7 a dziś patrze jeszcze raz a tu 12.49 ;/ co mam z tym zrobić nowy akumulator 12V7Ah ?? proszę powiedzieć mi co mam zrobić .
(JP) ;P ETZ
-
EtZLuKash150 - Świeżak
-
Przemo_rene - VIP Ścigacz.pl
-
EtZLuKash150 - Świeżak
no akumulator git . ale następny problem
z regulatorem napięcia elektrycznym http://img706.imageshack.us/i/sdaz.jpg/
podłączyłem go i tak wszystko działa prawie Kierunki światła pipczak świeci kontrolka od Luzu świateł ta ostania to nie wiem o czego a nie świeci kontrolka ładowania wiec myślę zwalony regulator podłączyłem stary regulator i działa git tylko nie mogłem odpalić moto nie wiem czemu muszę jeszcze gaźnik wyregulować wiec myślę pchnę na pycha na starym regulatorze regulator tkną ramy i bach bezpiecznik spalony od (-) wiec zakładam drugi (ostań który mi został) znowu przez przypadek tkną ramy i bach spalony ;/ o co może chodzić w nowym regulatorze elektronicznym nie świeci kontrolka lądowania na starym świeci o co chodzi?
z regulatorem napięcia elektrycznym http://img706.imageshack.us/i/sdaz.jpg/
podłączyłem go i tak wszystko działa prawie Kierunki światła pipczak świeci kontrolka od Luzu świateł ta ostania to nie wiem o czego a nie świeci kontrolka ładowania wiec myślę zwalony regulator podłączyłem stary regulator i działa git tylko nie mogłem odpalić moto nie wiem czemu muszę jeszcze gaźnik wyregulować wiec myślę pchnę na pycha na starym regulatorze regulator tkną ramy i bach bezpiecznik spalony od (-) wiec zakładam drugi (ostań który mi został) znowu przez przypadek tkną ramy i bach spalony ;/ o co może chodzić w nowym regulatorze elektronicznym nie świeci kontrolka lądowania na starym świeci o co chodzi?
(JP) ;P ETZ
-
EtZLuKash150 - Świeżak
Nie świeci kontrolka "lądowania" ? Dziwne u mnie przy lądowaniu świeci. Problem pewnie tkwi w tym że źle go podłączyłeś a przy okazji mogłeś go spalić. Regulator powinien dotykać masy a skoro wtedy robi Ci się zwarcie to tym bardziej jest źle podłączony.
-
adamRS - Świeżak
Nieświęci się kontrolka Ładowania przy nowym elektrycznym regulatorze dobrze podłączony na pewno przy starym się robi zwarcie a przy nowym nie wiec nie wiem o co chodzi nie spalił się na pewno bo by coś padło albo by dym poszedł ciepły by się zrobił
(JP) ;P ETZ
-
EtZLuKash150 - Świeżak
Po pierwsze to pisz po polsku bo nie idzie Cię zrozumieć. Po drugie to tak jak już pisałem daj to moto komuś kto się zna, tacie, wujkowi, dziadkowi bo jak tak dalej pójdzie to puścisz je z dymem. Między innymi po Twoim inteligentnym podpisie i nie tylko widać że jesteś młodym buntownikiem i masz opinie wszystkich głęboko gdzieś więc pewnie twardo twierdzisz że sam dasz sobie z tym radę ale jednak radziłbym Ci posłuchać. Nie mówię tego złośliwie ale dla Twojego dobra bo z tego co widzę to nie naprawisz tego. Naprawiłbym Ci to sam bezinteresownie ale zapewne masz do mnie kawał drogi. Zarejestrowałeś się na forum MZ więc poproś kogoś z Twoich okolic aby Ci pomógł, na pewno kogoś znajdziesz. Powodzenia.
-
adamRS - Świeżak
-
EtZLuKash150 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa