Dorobienie trybu do skrzyni biegów
• Strona 1 z 1
Dorobienie trybu do skrzyni biegów
Witam,
Chciałem się Was zapytać czy da radę u tokarza dorobić tryb do skrzyni biegów i jeżeli jest to możliwe to w jakiej cenie można takie coś zrobić?. Może ktoś z was już dorabiał taki trybik?.
Z góry dzięki za pomoc.
P.S.
Może ma ktoś z was takowy tryb do sprzedania - chodzi o Tryb, który znajduje się na samym dole wałku, tym od strony wału. (Honda MTX 80 silnik HD08)
Chciałem się Was zapytać czy da radę u tokarza dorobić tryb do skrzyni biegów i jeżeli jest to możliwe to w jakiej cenie można takie coś zrobić?. Może ktoś z was już dorabiał taki trybik?.
Z góry dzięki za pomoc.
P.S.
Może ma ktoś z was takowy tryb do sprzedania - chodzi o Tryb, który znajduje się na samym dole wałku, tym od strony wału. (Honda MTX 80 silnik HD08)
- twixer
- Świeżak
http://www.sklep.motorista.pl/
Dorobienie trybu będzie kosztowało więcej jak nowy, po za tym będzie problem z odpowiednim materiałem i utwardzeniem.
To już lepiej zreanimować stary tryb.
Dorobienie trybu będzie kosztowało więcej jak nowy, po za tym będzie problem z odpowiednim materiałem i utwardzeniem.
To już lepiej zreanimować stary tryb.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
ja również uważam i można być tego pewnym, że dorobienie będzie droższe niż zakup nowego...
czasami może się nawet zdarzyć, że zakup używanej skrzyni będzie tańszy niż zakup nowych trybów! To już inna historia ale kiedyś wysypała mi się skrzynia w Golfie III i zakup używanej był o wiele tańszy niż "regeneracja" zepsutej :/
czasami może się nawet zdarzyć, że zakup używanej skrzyni będzie tańszy niż zakup nowych trybów! To już inna historia ale kiedyś wysypała mi się skrzynia w Golfie III i zakup używanej był o wiele tańszy niż "regeneracja" zepsutej :/
-
Sojusznik - Świeżak
jeśli tryb jest nietypowy lub nie można go dostać to są w większych miastach zakłady które zajmują się dorabianiem tego typu rzeczy. Np w tomaszowie lubelskim jest zakład u pana Zurawskiego który nawet na podstawie fragmentu trybu może dorobić identyczny, oczywiście do tego jest odpowiednio utwardzany i w ogóle ale polegając na autopsji śmiem nawet stwierdzić że te tryby są mocniejsze niż zamienniki... cena jest współmierna do jakości
- Ernesto
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 49 gości