wymiana łańcucha rozrządu w kawasaki zzr 1100
• Strona 1 z 1
wymiana łańcucha rozrządu w kawasaki zzr 1100
witam!
jestem posiadaczem kawasaki zzr 1100 z 93 roku, motocykl ma przejechane 61 tys km. Nie moge w serwisówce znalezc po jakim przebiegu powinienem wymienić łańcuch rozrządu i związane z nim akcesoria.
dziękuję za odpowiedź
pozdrawiam
Paweł
jestem posiadaczem kawasaki zzr 1100 z 93 roku, motocykl ma przejechane 61 tys km. Nie moge w serwisówce znalezc po jakim przebiegu powinienem wymienić łańcuch rozrządu i związane z nim akcesoria.
dziękuję za odpowiedź
pozdrawiam
Paweł
- wepan
- Świeżak
Są 2 szkoły:
1. Po przebiegu ...
2. Kiedy słychać łańcuszek ...
A po za tym zawsze przy sprawdzaniu luzów zaworowych powinno sprawdzać się łańcuszek - w manualu powinieneś mieć opisaną ilość ogniw i dopuszczalną max. długość.
1. Po przebiegu ...
2. Kiedy słychać łańcuszek ...
A po za tym zawsze przy sprawdzaniu luzów zaworowych powinno sprawdzać się łańcuszek - w manualu powinieneś mieć opisaną ilość ogniw i dopuszczalną max. długość.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Witam moim zdaniem już czas na łańcuszek a najlepiej podjedz do mechanika to ci powie co i jak tylko dobrego a nie szmatnika 

- pawelDR800
- Świeżak
zapraszam na moje forum zzr.fora.pl
Co do wymiany to sprawdza się najłatwiej po stanie wysunięcia napinacza. Jak ma zapas to jest spoko. Jak nie to do liczy się odległości między odpowiednią w serwisowce podaną ilością pinów w nim i jeżeli jest za długi to wymiana. Poza tym częściej niż łańcuszek to pada napinacz.
Co do wymiany to sprawdza się najłatwiej po stanie wysunięcia napinacza. Jak ma zapas to jest spoko. Jak nie to do liczy się odległości między odpowiednią w serwisowce podaną ilością pinów w nim i jeżeli jest za długi to wymiana. Poza tym częściej niż łańcuszek to pada napinacz.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości