Zobacz wątek - czy ktos wie jak wymienić zaworki w gaźniku w suzuki gs 500e
NAS Analytics TAG

czy ktos wie jak wymienić zaworki w gaźniku w suzuki gs 500e

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

czy ktos wie jak wymienić zaworki w gaźniku w suzuki gs 500e

Postprzez adamr998 » 1/7/2010, 20:53

mam problem prawdopodobnie z gaźnikiem, po uruchomieniu wydobywa sie benzyna z wydechu i z gaźnika. motor na małych obrotach pracuje na jednym cylindrze i strasznie dymi, swieca mokra (nowa) zalewa go. co ma robić???? BARDZO PROSZĘ O POMOC :cry:
adamr998
Świeżak

Postprzez 2pac » 1/7/2010, 21:04

tak jak w temacie wymiana zaworków. chociaż czasami pomaga zamiana zaworków z jednego gaźnika do drugiego i na odwrót. wymieniasz je tak:

gaźniki na stół.
odkręcasz dolna pokrywę. czyli pokrywę komory pływakowej.
wyjmujesz ośkę pływaka i sam pływak. po wyjęciu pływaka wyciągniesz zaworek z gniazda lub będzie on wisiał na ośce bądź blaszce od regulacji poziomu pływaka. (nie wiem jak to jest rozwiązane w GS 500) mam nadzieje ze pomogłem. pozdro
2pac
Świeżak

Postprzez adamr998 » 1/7/2010, 21:33

jeszcze tak nie próbowałem ale jak bende wymienac to na nowe, wielkie dzieki jutro rozbiore i zobacze. jakie zadanie odgrywa ten zaworek??? czy ten zaworek moze byc przyczyną??
adamr998
Świeżak

Postprzez 2pac » 2/7/2010, 20:43

zaworek działa na takiej zasadzie ze jest on podwieszony pod pływak. gdy pływak osiągnie swój poziom to zaworek wchodzi w gniazdo i zamyka dalszy dopływ paliwa do gaźnika. czyli w czasie pracy silnika cały czas się otwiera i zamyka. może to być przyczyna zalewania. ale w większości przypadków paliwo wycieka także poza gaźniki i w króćce ssące.
2pac
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê