Sprężyny GSX600F
• Strona 1 z 1
Sprężyny GSX600F
Witam mam następujący problem. Posiadam Suzuki GSX600F rocznik 1992 lecz mam w nim sprzęgło z starszych roczników tzn. to które posiada takie tarcze http://img04.allegroimg.pl/photos/oryginal/10/78/83/81/1078838132 (otwórz link)
Wymieniałem cały kosz sprzęgła ponieważ uległ uszkodzeniu (ułamał się docisk i sprzęgło się ślizgało). Tarcze mechanik ocenił na stan dobry więc ich nie wymieniałem po zamontowaniu nowego kosza i tych tarcz sprzęgło nadal się ślizgało. Mechanik postanowił podłożyć podkładki pod sprężyny i nie powiem to troszkę to pomogło.
Ale do rzeczy. W takim razie wychodzi na to że są one za krótkie. Mechanik polecił mi kupno sprężyn od modelu gsxr/f 750. Mam do Was pytanie czy montaż nowych sprężyn od gsx600f pomoże czy zakupić te od 750? Aha no i jeśli ktoś znał by symbole tych od 750 bo nie mogę znaleźć nigdzie. Mam tylko wymiary które podał mi mechanik i kazał takie zakupić. Długość 38mm, szerokość 20. Pozdrawiam
Wymieniałem cały kosz sprzęgła ponieważ uległ uszkodzeniu (ułamał się docisk i sprzęgło się ślizgało). Tarcze mechanik ocenił na stan dobry więc ich nie wymieniałem po zamontowaniu nowego kosza i tych tarcz sprzęgło nadal się ślizgało. Mechanik postanowił podłożyć podkładki pod sprężyny i nie powiem to troszkę to pomogło.
Ale do rzeczy. W takim razie wychodzi na to że są one za krótkie. Mechanik polecił mi kupno sprężyn od modelu gsxr/f 750. Mam do Was pytanie czy montaż nowych sprężyn od gsx600f pomoże czy zakupić te od 750? Aha no i jeśli ktoś znał by symbole tych od 750 bo nie mogę znaleźć nigdzie. Mam tylko wymiary które podał mi mechanik i kazał takie zakupić. Długość 38mm, szerokość 20. Pozdrawiam
- casanovva
- Świeżak
ja bym na Twoim miejscu poprostu zainwestowal w tercze sprzeglowe i wtedy masz pewnosc czy to abynapewno sprazyny koszt sprzegla nie jest taki wielki a zapomnisz o nim na dluuugo !!!!
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
http://www.larsson.pl/?c=odk&nt=1690&cd ... bid=110005
w Larssonie masz dostępne nowe twardsze sprężyny.
Myślę jednak - zmień mechanika.
Jaką grubość mają tarcze a jaką przekładki ?
w Larssonie masz dostępne nowe twardsze sprężyny.
Myślę jednak - zmień mechanika.
Jaką grubość mają tarcze a jaką przekładki ?
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości