Peknieta śruba górnej pokrywy silnika kawasaki er 5
• Strona 1 z 1
Peknieta śruba górnej pokrywy silnika kawasaki er 5
Sprawdzałem luz na zaworach i podczas zakręcania pokrywy pękła mi jedna z śrub od pokrywy w taki sposób, że złamana część (ta z gwintem) jest wkręcona całkowicie i nic nie wystaje :/
myślałem o rozwierceniu ale nie chce zniszczyć gwintu.
Może ktoś miał już taki problem. Co z tym zrobić?
myślałem o rozwierceniu ale nie chce zniszczyć gwintu.
Może ktoś miał już taki problem. Co z tym zrobić?
- Harpoo
- Świeżak
musisz próbować odkręcić jakoś ja zawsze brałem płaskiego śrubokręta i waliłem młotkiem i przeważnie był w jakimś miejscu zadziori po tych waleniach udawało się na legala odkręcić, musisz powalczyć a jak nie będzie szło to punktujesz nawiercasz i wy krętak do ręki i jazda
tdr125 er-5 ZX9r ktm lc4 600, 620 adventure, F2 stunt, crf 450 i transalp, zx6r 08 stunt
-
7beat - Stały bywalec
Walczyłem jakis czas temu z zerwaną w głębi ramy śrubą od owiewki.
Najpierw punktak, bo powierzchnia w miejscu urwania nie była równa, pozniej małe wiertło i na małych obrotach, milimetr po milimetrze rozwiercanie.
W pewnym momencie wiertło sie delikatnie zakleszczyło w wywierconym otworze, wtedy lewe obroty, śruba sie delikatnie ruszyła w lewo a pozniej to juz mały śrubokręt i wyszła bez problemu.
Przede wszystkim <b>nie spiesz sie</b>.
Najpierw punktak, bo powierzchnia w miejscu urwania nie była równa, pozniej małe wiertło i na małych obrotach, milimetr po milimetrze rozwiercanie.
W pewnym momencie wiertło sie delikatnie zakleszczyło w wywierconym otworze, wtedy lewe obroty, śruba sie delikatnie ruszyła w lewo a pozniej to juz mały śrubokręt i wyszła bez problemu.
Przede wszystkim <b>nie spiesz sie</b>.
-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości