zmatowiona Lampa
• Strona 1 z 1
zmatowiona Lampa
Witajcie,
mój kumpel chcąc sobie wyczyścić motocykl, próbował ściągnąć owady rozbite na lampie gąbką do zmywania naczyń. Nie było by w tym nic dziwnego gdyby robił to miękką stroną, tymczasem zrobił to stroną chropowatą :/ (lol) delikatnie matując sobie klosze reflektorów (klosze plastikowe). I teraz pytanie,
czy są jakieś środki do polerki ( jeśli tak to jakie), które pomogły by się pozbyć tych płytkich rys?
Odpowiedzi w stylu "niech wymieni sobie lampÄ™ mnie nie interesujÄ…"
Wszystkim aktywnym wielkie dzięki!.
Pozdrawiam
mój kumpel chcąc sobie wyczyścić motocykl, próbował ściągnąć owady rozbite na lampie gąbką do zmywania naczyń. Nie było by w tym nic dziwnego gdyby robił to miękką stroną, tymczasem zrobił to stroną chropowatą :/ (lol) delikatnie matując sobie klosze reflektorów (klosze plastikowe). I teraz pytanie,
czy są jakieś środki do polerki ( jeśli tak to jakie), które pomogły by się pozbyć tych płytkich rys?
Odpowiedzi w stylu "niech wymieni sobie lampÄ™ mnie nie interesujÄ…"
Wszystkim aktywnym wielkie dzięki!.
Pozdrawiam
No i w góre serca ~ redukcja i powrót do góry
Trzymaj siÄ™ STUNTU
Trzymaj siÄ™ STUNTU
-
PTB_PL - Świeżak
Ja gdy miałem porysowana lampe w aucie (tworzywo sztuczne) to najpierw użyłem bardzo drobnego papieru ściernego (np 2000) a potem pasta polerska i wilgotna szmatka. Efekt zadziwił nawet mnie, wiec polecam.
komar 2 biegi
->derbi vamos 50 fl ->derbi senda Bi3 80 ->kawasaki klx 650c ->Honda CB450s
->Kawasaki ZZR600e
"ZIEMIE RWIE"

->Kawasaki ZZR600e
"ZIEMIE RWIE"
- balchan1
- Bywalec
Nie wiem czy sama szmatka z pastą coś tu pomoże na dłuższą metę. Jeśli ma to być zrobione na stałe to tylko polerka i pasta np farecla g3 na mokro. Lub jak chcesz na kilka myć to szmatką i tez jakąś pasta która wypełni Ci ładnie rysy natłuści klosz i będzie też ok;)
Aktualnie er one....
- Adam093
- Świeżak
ja polerowałem szybę bo miałem zmatowioną to gdzie były grubsze rysy papierem wodnym 2000poleciałem a potem posmarowałem całą pastą polerską tempo i założyłem filc na wiertarę stołową i do dzieła i efekt luks
tdr125 er-5 ZX9r ktm lc4 600, 620 adventure, F2 stunt, crf 450 i transalp, zx6r 08 stunt
-
7beat - Stały bywalec
Trimix napisał(a):Nie bierz pasty tempo bo to wieki syf , weż M3 bądz farecla g3
Mówisz tak, bo masz wyrobione 'warsztatowe' zwyczaje (sądząc po wymianie zdan w jakims tam temacie o lakierce) i fakt, to M3 i Farecla wiodą prym w takich miejscach, ale z tym, ze Tempo to syf nie sposob sie zgodzić.
-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości