Zobacz wÄ…tek - [GSXR 750] Zworki iglicowe
NAS Analytics TAG

[GSXR 750] Zworki iglicowe

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

[GSXR 750] Zworki iglicowe

Postprzez prezes9119 » 22/6/2010, 09:27

Witam, jak w wiekszosci gixerow tak i w moim od czasu do czasu cos sie zacina i leje z gaznikow. Czy jest to wina zworkow iglicowych? Wczoraj rozkrecilem gaznik i go przeczyscilem a przy okazji wymienilem 2 zworki ktore wydawaly mi sie bardziej zuzyte (minimalnie ciezej chodzily). Mialem drugi komplet gaznikow wiec nie bylo z tym problemu. Skrecilem wszystko tak jak ma byc i... myslalem ze mnie szlak trafi jak sie okazalo, ze dalej jest to samo. Teraz pytanie, oczywiscie jesli to przez zaworki... Gdzie mozna kupic zaworek razem z gniazdem do suzuki gsxr 750 91r? Wszedzie widze same zaworki iglicowe bez gniazda. W larssonie jedynie znalazlem ale tylko razem z calym zestawem naprawczym a to troche drogo wychodzi. Czy moze jednak wystarczy kupic same zaworki iglicowe? I jeszcze jedno.. mozna jakosc rozpoznac, ze dany zaworek lub gniazdo jest zuzyte? Wyczytalem gdzies, ze czasami nie mozna rozpoznac golym okiem, ze element ten jest zuzyty... Juz z 4 swiece mi padly przez to... Nie wspominajac o oleju bo napewno jest juz do wymiany.

Ta usterka ujawnia sie zawsze gdy:
1. skonczy sie paliwo do zera (suchy bak) i zatankuje
2. gdy dolewam paliwo do baku. Jezeli doleje troche to nie zawsze. Jezeli zatankuje pol baku to na 99% zaczynie lac z gaznikow.

Kranik mam dobry. Byl zepsuty ale juz dziala... Nie przepusci nawet kropelki bez podcisnienia.
prezes9119
Świeżak

Postprzez zoran » 22/6/2010, 23:45

Ja rozbierałem swoje gaźniki kilka razy, oglądałem zaworki i były w bardzo dobrym stanie oczywiście tak mi się wydawało bo to że nie maja żadnych rantów itp to nie znaczy że są dobre, ale w końcu nic nie pomagało na zalewanie wiec odżałowałem i tak jak piszesz kupiłem całe zestawy naprawcze z larssona za nie mała kwote bo w sumie 4 sztuki ok 250 zl i nie wiem dlaczego nie można kupić samych zaworków z gniazdami tylko komplety z wszystkimi uszczelkami, ten zakup okazał się być strzałem w dziesiątkę i radze ci kupić nowe zaworki i gniazda w kompletach a problem zalewania będziesz miał z głowy.
Sradzik 600 '98
zoran
Świeżak

Postprzez Przemo_rene » 23/6/2010, 08:42

tylko wymiana na nowe gniazda z nowymi zaworkami podziała tutaj. 40zł za zestaw naprawczy to nie jest dużo a zaniedbując to ryzykujesz zatarcie silnika poprzez rozrzedzony olej (patrz temat kilka niżej "benzyna w oleju" )
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
Przemo_rene
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 4 gości

na górê