Objawy uszkodzonego zaworka w gazniku
• Strona 1 z 1
Objawy uszkodzonego zaworka w gazniku
Witam.
Czy jest to mozliwe, ze po przypadkowym postawieniu motocykla na kolo i jego normalnym opadnieciu na 2 kola, spadl zaworek regulujacy poziom paliwa w gaznikach ?
Objawy motocykla sa takie, ze troche trudniej odpala, ma zwiekszony apetyt na paliwo i mniejsza moc niz powinien
(jestem 500km od motocykla, wiec nie moge go teraz rozebrac, a wskazowki chce przekazac)... Jezeli jedna swieca bylaby zalana , to wszystko by na to wskazywalo, prawda ?
Z gory dzieki za pomoc
Czy jest to mozliwe, ze po przypadkowym postawieniu motocykla na kolo i jego normalnym opadnieciu na 2 kola, spadl zaworek regulujacy poziom paliwa w gaznikach ?
Objawy motocykla sa takie, ze troche trudniej odpala, ma zwiekszony apetyt na paliwo i mniejsza moc niz powinien
(jestem 500km od motocykla, wiec nie moge go teraz rozebrac, a wskazowki chce przekazac)... Jezeli jedna swieca bylaby zalana , to wszystko by na to wskazywalo, prawda ?
Z gory dzieki za pomoc
- levis
- Świeżak
raczej to nie mozliwe jest. gdyby zaworek spadl to paliwo by sie przelewalo i by uciekało ci z gaznika we wszystkie mozliwe strony czyli w gary i na silnik i na asfalt i wogole odrazu by bylo to widac. mozliwe ze to sieca. wiesz dokladnie jak to sie stalo ? motor byl krecony do stawiania na gume na zimym czy cos ?
-
2pac - Świeżak
przekaż by sprawdzili wszystkie wężyki podciśnienia czy któryś nie spadł, czy fajka na świecy siedzi dobrze (niech sprawdzą iskrę na tej świecy czy jest równa i mocna - jak nie to wymienić) Od mocnego łupnięcia przednim kołem mogły się te rzeczy co podałem poluzować lub nawet totralnie spaść (miałęm tak z jednym wężykiem podciśnienia) Objawy miałem takie same jak ty. Gaźniki muszą teżmocno siedzieć na krućcach.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości