Zobacz wÄ…tek - Objawy uszkodzonego zaworka w gazniku
NAS Analytics TAG

Objawy uszkodzonego zaworka w gazniku

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Objawy uszkodzonego zaworka w gazniku

Postprzez levis » 17/6/2010, 09:54

Witam.

Czy jest to mozliwe, ze po przypadkowym postawieniu motocykla na kolo i jego normalnym opadnieciu na 2 kola, spadl zaworek regulujacy poziom paliwa w gaznikach ?

Objawy motocykla sa takie, ze troche trudniej odpala, ma zwiekszony apetyt na paliwo i mniejsza moc niz powinien

(jestem 500km od motocykla, wiec nie moge go teraz rozebrac, a wskazowki chce przekazac)... Jezeli jedna swieca bylaby zalana , to wszystko by na to wskazywalo, prawda ?

Z gory dzieki za pomoc
levis
Świeżak

Postprzez 2pac » 18/6/2010, 21:40

raczej to nie mozliwe jest. gdyby zaworek spadl to paliwo by sie przelewalo i by uciekało ci z gaznika we wszystkie mozliwe strony czyli w gary i na silnik i na asfalt i wogole odrazu by bylo to widac. mozliwe ze to sieca. wiesz dokladnie jak to sie stalo ? motor byl krecony do stawiania na gume na zimym czy cos ?
2pac
Świeżak

Postprzez levis » 18/6/2010, 23:19

No wlasnie nic nie bylo ekstremalnego. moto zawsze rozgrzewane, zawsze spokojna jazda. Moze przypadkiem na kolo poszedl, ale na pewno nie bylo to zamierzone...
levis
Świeżak

Postprzez Przemo_rene » 19/6/2010, 12:41

przekaż by sprawdzili wszystkie wężyki podciśnienia czy któryś nie spadł, czy fajka na świecy siedzi dobrze (niech sprawdzą iskrę na tej świecy czy jest równa i mocna - jak nie to wymienić) Od mocnego łupnięcia przednim kołem mogły się te rzeczy co podałem poluzować lub nawet totralnie spaść (miałęm tak z jednym wężykiem podciśnienia) Objawy miałem takie same jak ty. Gaźniki muszą teżmocno siedzieć na krućcach.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
Przemo_rene
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez 2pac » 19/6/2010, 20:13

albo zaślepienie od wężyka podciśnienia tez mi do głowy przychodzi.
2pac
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości

na górê