Yamaha r6 2003 - OSWIETLENIE
• Strona 1 z 1
Yamaha r6 2003 - OSWIETLENIE
Witam, zwracam sie z pomoca gdyż nie moge nigdzie znalezc odpowiedniego rozwiazania..
Otoz posiadam Yamahe R6 2003r. i jak wiadomo w tym modelu jedna lampa jest odpowiedzialna za swiatla mijania a druga za drogowe.. i chcialbym sie dowiedziec czy jest mozliwosc przerobienia tego zeby na mijania swiecily obie lampy i na drogowych obie lampy.. bez jakiejs tam wielkiej ingerencji w elektryke motoru.. interesowala by mnie tez zmiana na xenony jezeli to pomogloby rozwiazac jakos problem "jednego oka" na swiatlach mijania..
Prosze o pomoc, i z gory dziekuje za wypowiedzi..
Otoz posiadam Yamahe R6 2003r. i jak wiadomo w tym modelu jedna lampa jest odpowiedzialna za swiatla mijania a druga za drogowe.. i chcialbym sie dowiedziec czy jest mozliwosc przerobienia tego zeby na mijania swiecily obie lampy i na drogowych obie lampy.. bez jakiejs tam wielkiej ingerencji w elektryke motoru.. interesowala by mnie tez zmiana na xenony jezeli to pomogloby rozwiazac jakos problem "jednego oka" na swiatlach mijania..
Prosze o pomoc, i z gory dziekuje za wypowiedzi..
- xnurus
- Świeżak
wszystko można - kwestia kasy. Jedyną opcją by zrobić z 2 lamp za razem mijania oraz drogowe to bihalogen lub bixenon czyli musiałbyś kupić soczewki z funkcjami przesłon opuszczanych magnetycznie zmieniające za razem światła mijania w drogowe i na odwrót. IMO bez sensu - kupa kasu, sporo przerabiania.
Jak chcesz mieć xenon to do soczewki mijania wsadzasz zestaw HID z allegro po dane mocowanie jakie masz w moto (h7 czy tam h1, h3) i tyle. Tylko bez wioski powyżej 6tyś kelwinów...
Masz nadal asymetrie świecenia i rozdzielenia funkcji lamp ale tanim kosztem (nic nie przerabiasz - tylko wpinasz hid'a)
Innych opcji nie masz wg. mnie
Jak chcesz mieć xenon to do soczewki mijania wsadzasz zestaw HID z allegro po dane mocowanie jakie masz w moto (h7 czy tam h1, h3) i tyle. Tylko bez wioski powyżej 6tyś kelwinów...
Masz nadal asymetrie świecenia i rozdzielenia funkcji lamp ale tanim kosztem (nic nie przerabiasz - tylko wpinasz hid'a)
Innych opcji nie masz wg. mnie
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Nowa R6 też ma 1- oko.
Obecne przepisy homologacyjne często zmuszają producentów motocykli do takich zabiegów.
1- reflektor = 1-no światło mijania.
W R1 od 2004 masz 2 oddzielne reflektory, w R6 jest jedna całość.
Obecne przepisy homologacyjne często zmuszają producentów motocykli do takich zabiegów.
1- reflektor = 1-no światło mijania.
W R1 od 2004 masz 2 oddzielne reflektory, w R6 jest jedna całość.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości