Zobacz wątek - Regulacja zaworów - yz450f - potrzebny nauczyciel :)
NAS Analytics TAG

Regulacja zaworów - yz450f - potrzebny nauczyciel :)

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Regulacja zaworów - yz450f - potrzebny nauczyciel :)

Postprzez Husqy666 » 28/5/2010, 07:52

Witam, czy ktoś jest z Lubelskiego i zechciałby (cena do dogadania) nauczyć młodego offroad'owca regulowania zaworów w jego yz450f ? ;)

Pozdrawiam
Husqy666
Świeżak

Postprzez Pablom3 » 28/5/2010, 10:55

Witam, jestem z mazowsza ale dam ci kilka porad;)
Pierwsze co musisz miec to szczelinomierze (takie metalowe blaszki z nr. grubosci) nastepnie zdejmujesz dekiel, widzisz juz zawory. Maja one nakretke i srubke kontrujaca, ustawiasz tlok w dmp( tlok do samego dolu) natepnie luzujesz nakretke i miedzy popychacz a zawor wkladasz listek oczywiscie o takiej grubosci jaka jest podana w serwisowce tak zeby listek nie wchodzil za leeko i dokrecasz srubke a nastepnie kontrujesz ja nakretka ta sama operacje powtarzasz przy regulacji natepnego zaworu z tym ze tlok ustawiasz w gmp (maksymalnie do w gorze). Mam nadzieje ze rozjasni ci to troche pojecie regulacji zaworow, gdy bys mial jakies pytania pisz chetnie pomoge Pozdrawiam.
Pablom3
Świeżak

Postprzez Raczek_6 » 29/5/2010, 10:38

YZ ma zawory regulowane podkładkami - trzeba demontować wałki rozrządu po pomiarze luzów zaworowych.

Musisz znać angielski - pobierasz instrukcję obsługi i tam masz wszystko co i jak:
http://www.yamaha-motor.pl/community/se ... anuals.jsp
masz nawet opisane jak tuningować gaźnik.
Oraz co ile masz przeglądy i co masz robić.
Dodam że warto kupić i zamontować licznik motogodzin
- zawory co 20mth, olej w silniku z filtrem co 10mth.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
Raczek_6
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê