Pilne wielki problem AWARIA !!!
• Strona 1 z 1
Pilne wielki problem AWARIA !!!
Witam Mam maly problem przez przypadek podczas remontu silnika am6 doszlo do malego uszkodzenia ,a mianowicie na zdejeciu zaznaczylem co sie ulamalo i teraz moje pytanie czy jezeli zostawie to tak z ulamanym fragmentem bedzie to mialo wplyw na prace silnika czy tez bez problemu bedzie nadawal sie do jazdy ? czu tez nalezy to wymienic? prosze rowniez powiedziec jaka punkcje pelnia te elementy.(chodzi o sprezyny ze srobami,krotko mowiac odlamal sie gwint do ktorego bylo to przykrecone)
kompletnie jest ich 4 teraz zstalu 3 ? czy jezeli tak to zostawie bedzie wszytko dobrze ?
prosze o odpowiedz[/img]

kompletnie jest ich 4 teraz zstalu 3 ? czy jezeli tak to zostawie bedzie wszytko dobrze ?
prosze o odpowiedz[/img]
- x_tream162
- Świeżak
śruby/sprężyny te odpowiadają za docisk sprzęgła i jak nie będzie jednej z niej to sprzęgło będzie ciągnęło i może cały kosz się rozsypać... ja miałem tak urwaną jedną z 5 sprężyn w tdr 125 i sprzęgło właśnie ciągnęło i się kwasiło i przewierciłem otwór nagwintowałem dobrałem odp. sprężynę bo starej nie było i skręciłem i dodam ci że jest to bardzo wrażliwy układ u mnie pół obrotu śruby i już nierówno dociskało... więc trzeba to zrobić dość precyzyjnie jeśli w ogóle planujesz to naprawiać. Radził bym wymienić.
tdr125 er-5 ZX9r ktm lc4 600, 620 adventure, F2 stunt, crf 450 i transalp, zx6r 08 stunt
-
7beat - Stały bywalec
Tak mysle ze jak bym wlozyz dluzsza srobe i ten ulamany fragment przykrecil + troche kleju do tej glowicy? tylko boje sie ze to odpadnie podczas jazdy a wtedy to po silniku.
- x_tream162
- Świeżak
Musisz coś z tym zrobić sprzęgło będzie ci źle działało
Moim zdaniem klejenie zupełnie ci to nic nie da możne się rozlecieć ale nie po silniku jedynie możne uszkodzić kartery ale wszystko da się zespawać
Moim zdaniem klejenie zupełnie ci to nic nie da możne się rozlecieć ale nie po silniku jedynie możne uszkodzić kartery ale wszystko da się zespawać
Czasem na drodze spotykam szaleńców, którzy pędzą na złamanie karku... Naprawdę - Nawet czasem ciężko ich dogonić.
-
mariusz198918 - Świeżak
Silnik będzie pracował, sprzęgło już nie koniecznie, mogą być problemy ze zmianą biegów.
Możesz próbować wkręcić dłuższą śrubę ale to druciarstwo i nie wiadomo ile wytrzyma.
Poszukaj tej części używanej. Koszyk sprzęgłowy.
Jak zablokuje silnik to mały problem, gorzej jak zablokuje tylne koło
P.S. Przeczytaj Regulamin - nazywaj prawidłowo temat, bo aż nie chce się zaglądać o co chodzi.
Możesz próbować wkręcić dłuższą śrubę ale to druciarstwo i nie wiadomo ile wytrzyma.
Poszukaj tej części używanej. Koszyk sprzęgłowy.
Jak zablokuje silnik to mały problem, gorzej jak zablokuje tylne koło
P.S. Przeczytaj Regulamin - nazywaj prawidłowo temat, bo aż nie chce się zaglądać o co chodzi.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
wszystko przeanalizowalem i powiem tak jezeli zdecyduje sie na remont tego to naj lepszy pomysl to przegwintowac i dac dluzsza srobe to jest naprawde dobre rozwiazanie .a odnoscie tego ze moze sie odkrecic to trudno to stwierdzic poniewaz teoretyczni sroby ktore trzymaja sprezyny tez mogly by sie odkrecic a tak sie nie dzieje,co myslicie na ten temat?napewno tez jest jakis sposob aby uniknac odkrecaniu srob moze jakis preparat?
- x_tream162
- Świeżak
x_tream162 napisał(a):wszystko przeanalizowalem i powiem tak jezeli zdecyduje sie na remont tego to naj lepszy pomysl to przegwintowac i dac dluzsza srobe to jest naprawde dobre rozwiazanie .a odnoscie tego ze moze sie odkrecic to trudno to stwierdzic poniewaz teoretyczni sroby ktore trzymaja sprezyny tez mogly by sie odkrecic a tak sie nie dzieje,co myslicie na ten temat?napewno tez jest jakis sposob aby uniknac odkrecaniu srob moze jakis preparat?
Zrob se "ciasny" otwor pod gwint. Sam bedziesz dorabial srube? Jesli jo to staraj sie utrzymac srube w gornej tolerancji a otwor w dolnej xD
Jak robilem lufe do... tytoniu to wytoczylem otwor na CNC z taka dokladnoscia, ze jak WLOZYLEM (bez klejenia,gwintow etc) drugi element (ustnik) to ni chu chu wyciagnac! Po prostu idealnie sie skomponowalo

Material of coruse plastyczny - mosiadz. Jak zachowa sie inny - nie mam pojecia

-
rossavu - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości