suzuki gsxr 1100 klekocze
• Strona 1 z 1
suzuki gsxr 1100 klekocze
Witam, mam taki klopot, moto zaczelo cos delikatnie stukac, bylem u 2 mechanikow i powiedzieli ze to cos z rozrzadem, lancuszek albo napinacz. Po przejazdzce dojezdzajac do skrzyzowania silnik zgasł i nie chcial odpalic odpalilem go na ssaniu i kiepsko sie wkrecal na obrotynie, nie mial siły, musialem dojechac do domu 3 km, z silnika zaczely wydobywac sie dziwne dzwieki. Co sie mogło stać ?? moze nie pracowal na wszystkie gary??, chcac zdjac fajki ze swiec 2 przewody z nich doslownie wypadly, ale swiece taki sam kolor czyli go nie zalewalo. zdialem pokrywe klawiatury, rozrzad sie nie przestawil, wszystkie znaki sie zgadzaja. Bylbym wdzieczny za pomoc.
- zwiecha
- Świeżak
-
palgumeniedusze - Stały bywalec
Re: suzuki gsxr 1100 klekocze
zwiecha napisał(a):Witam, mam taki klopot, moto zaczelo cos delikatnie stukac, bylem u 2 mechanikow i powiedzieli ze to cos z rozrzadem, lancuszek albo napinacz. Po przejazdzce dojezdzajac do skrzyzowania silnik zgasł i nie chcial odpalic odpalilem go na ssaniu i kiepsko sie wkrecal na obrotynie, nie mial siły, musialem dojechac do domu 3 km, z silnika zaczely wydobywac sie dziwne dzwieki. Co sie mogło stać ?? moze nie pracowal na wszystkie gary??, chcac zdjac fajki ze swiec 2 przewody z nich doslownie wypadly, ale swiece taki sam kolor czyli go nie zalewalo. zdialem pokrywe klawiatury, rozrzad sie nie przestawil, wszystkie znaki sie zgadzaja. Bylbym wdzieczny za pomoc.
Jak nie pracował na wszystkie gary to od razu słychać taki dziwny odgłos, inny niż zazwyczaj, ale stuki na pewno to nie są ;] Kontrolka oleju ci się nie zaświeciła czasami?
-
lonewolf - Bywalec
Jak nie pracował na wszystkie gary to od razu słychać taki dziwny odgłos, inny niż zazwyczaj, ale stuki na pewno to nie są ;] Kontrolka oleju ci się nie zaświeciła czasami?
kontrolka oleju sie nie zaswiecila, ale tam chyba jest kontrolka poziomu a nie cisnienia.
- zwiecha
- Świeżak
GSX-R 1100 ma kontrolkę ciśnienia oleju.
Podobny jest efekt jak zabraknie paliwa, w tym modelu masz 2 osobne przewody paliwowe dla 12 i 34 gaźnika.
Może zabrakło paliwa dla 2-ch gaźników.
Podobny jest efekt jak zabraknie paliwa, w tym modelu masz 2 osobne przewody paliwowe dla 12 i 34 gaźnika.
Może zabrakło paliwa dla 2-ch gaźników.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Raczek_6 dzieki ze mi to podpowiedziales, bylem przekonany ze ma kontrolke poziomu a tu taka niespodzianka, jak mi sie to przytrafilo to lampka sie nie palila, tzn palila sie na przekreconym kluczyku a po odpaleniu od razu gasla czyli wszystko prawidlowo, paliwa w zbiorniku jeszcze jest sporo a zgasl tak nagle ze nie wiadomo co sie sknocilo. w piatek bede mierzyl cisnienie sprezania i luz na zaworach to cos mi powie o stanie silnika.
- zwiecha
- Świeżak
Póki co mam wałki na wierzchu wiec zmierze mu cisnienie i luzy zaworowe, filtr przeczyszcze i sprawdze, mialem delikatne stuki wczesniej i myslalem ze to łancuszek rozrządu ale jak patrze do serwisowki to nie wiem gdzie szukac napinacza, cos jest podobno pod gaznikami ale czy to jest ten główny napinacz ?? chyba jest jeszcze jakis od strony wydechu, jak sie tam dostać zeby wszystko sprawdzic ?? a propo paliwa, bena w zbiorniku jest to mogl sie zapchac kranik czy tez w gaźniku cos sie mogło podwiesić ?? bede działał w piątek wiec dam znac.
- zwiecha
- Świeżak
Zmierzyłem ciśnienie na cylindrach 11, 11, 10, 8. Tam gdzie jest 8 to wkrecilem tylko ze 3 zwoje cisnieniomierza wiec pewnie byl przedmuch lekki, pewnie byloby z 10 albo 11, nie dalo sie dalej wkrecic. Mierzone na zimnym silniku. Sprawdzilem luz zaworowy, zaden zawor sie nie podpiera o wałek, wszedzie sa luzy ale jakies duze np na ssacym 0,3 mm.
Nagralem film z tymi stukami, nie składalem tego jeszcze, jak krece wałem delikatnie to tego nie słychac ale jak szybciej przekrece kluczem to jest takie pukniecie, jakby młotkiem w jakieś żelastwo, co to może być?? napinacz pod gaźnikami sprawdzilem jest ok.
http://www.youtube.com/watch?v=1vUmUWofINU
Nagralem film z tymi stukami, nie składalem tego jeszcze, jak krece wałem delikatnie to tego nie słychac ale jak szybciej przekrece kluczem to jest takie pukniecie, jakby młotkiem w jakieś żelastwo, co to może być?? napinacz pod gaźnikami sprawdzilem jest ok.
http://www.youtube.com/watch?v=1vUmUWofINU
- zwiecha
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 8 gości