Zobacz wątek - HONDA CBR F4 99r. REGULATOR NAPIĘCIA????
NAS Analytics TAG

HONDA CBR F4 99r. REGULATOR NAPIĘCIA????

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

HONDA CBR F4 99r. REGULATOR NAPIĘCIA????

Postprzez Paleus » 11/5/2010, 08:15

Czesc, mam problem z moto od niedzieli... Co mi aukumulator szybko pada, a powinien jeszcze być ok bo stary nie jest. Sprawdziłem ładowanie miernikiem i okazało sie że trochę szaleje... Po przegazowaniu wartość ładowania wynosi od 6 - 14 V, zmiania sie cały czas... Na wolnych obrotach wynosi jakeś 13.5V a po gazowaniu nawet spada do 6 czyli rozładowuje aku... Czy to regulator napięcia? Gdzie on jest? Macie może jakieś zdjęcie gdzie go szukac do sprawdzenia? Za wszelkie info dziękuję
Paleus
Świeżak

Postprzez warmplace » 11/5/2010, 08:56

Hej

Z tego co mówisz jest to właśnie regulator napięcia. W hondzie f3 jest na ramie pod siedzeniem (trzeba zdjąc tą owiewke pod siedzeniem) Taka czarna kostka. niestety nie wiem jak z F4. Fajnie jakby udało CI sie wyrwac taką wersję z radiatorem. Ja właśnie taką mam... niby się nie powinna grzać - to jest przyczyna ze regler pada:)
warmplace
Świeżak

Postprzez Paleus » 11/5/2010, 14:42

no jest rzeczxywiście, wyjąłem go, tylko jak go sprawdzić przed kupnem. najlepiej by było zamienic od kogoś kto ma dobry pewnie...
Paleus
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê