HONDA CBR F4 99r. REGULATOR NAPIĘCIA????
• Strona 1 z 1
HONDA CBR F4 99r. REGULATOR NAPIĘCIA????
Czesc, mam problem z moto od niedzieli... Co mi aukumulator szybko pada, a powinien jeszcze być ok bo stary nie jest. Sprawdziłem ładowanie miernikiem i okazało sie że trochę szaleje... Po przegazowaniu wartość ładowania wynosi od 6 - 14 V, zmiania sie cały czas... Na wolnych obrotach wynosi jakeś 13.5V a po gazowaniu nawet spada do 6 czyli rozładowuje aku... Czy to regulator napięcia? Gdzie on jest? Macie może jakieś zdjęcie gdzie go szukac do sprawdzenia? Za wszelkie info dziękuję
-
Paleus - Świeżak
Hej
Z tego co mówisz jest to właśnie regulator napięcia. W hondzie f3 jest na ramie pod siedzeniem (trzeba zdjąc tą owiewke pod siedzeniem) Taka czarna kostka. niestety nie wiem jak z F4. Fajnie jakby udało CI sie wyrwac taką wersję z radiatorem. Ja właśnie taką mam... niby się nie powinna grzać - to jest przyczyna ze regler pada:)
Z tego co mówisz jest to właśnie regulator napięcia. W hondzie f3 jest na ramie pod siedzeniem (trzeba zdjąc tą owiewke pod siedzeniem) Taka czarna kostka. niestety nie wiem jak z F4. Fajnie jakby udało CI sie wyrwac taką wersję z radiatorem. Ja właśnie taką mam... niby się nie powinna grzać - to jest przyczyna ze regler pada:)
- warmplace
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości