RG 125 duzy problem ;/
• Strona 1 z 1
RG 125 duzy problem ;/
Witam, mam Suzuki rg 125 z 94'
Moj problem polega na tym, ze ostatnio motorek zgasł - po prostu pod czas jazdy i od tamtej pory nie mozna go odpalic, a do tego przy kreceniu rozrusznikiem cos jakby mocno stukało - tak samo sie dzieje przy probach odpalania z pychu. Przy dłuzszym pokręceniu jest mocne "jeb" - coś strzela z tłumika. Co to moze byc? swieca daje iskre - patrzyłem, tłok siedzi ciasno - jakies 800 km temu był wymieniony. co to moze byc? prosze o pomoc
Pozdrawiam
Moj problem polega na tym, ze ostatnio motorek zgasł - po prostu pod czas jazdy i od tamtej pory nie mozna go odpalic, a do tego przy kreceniu rozrusznikiem cos jakby mocno stukało - tak samo sie dzieje przy probach odpalania z pychu. Przy dłuzszym pokręceniu jest mocne "jeb" - coś strzela z tłumika. Co to moze byc? swieca daje iskre - patrzyłem, tłok siedzi ciasno - jakies 800 km temu był wymieniony. co to moze byc? prosze o pomoc
Pozdrawiam
- digim
- Świeżak
-
maciek.046 - Bywalec
to tak "patentowo" sprawdzaja zatykając palcem miejsce w ktorym jest swieca. no i palec mi ledwo odrywało stamtad. czy to wrozy źle? a z tego tłumika gdy "strzela" to potem juz bardziej przypominało szybkie uchodzenie gazu - jak z hamulców ciężarówek, takie "cssst"
- digim
- Świeżak
to juz na pewno cos z tlokiem... przy dobrej kompresji to nie wiem jakbys mocno wciskal palec i tak go oderwie... zdejmij cylinder i zobacz jak sytuacja wyglada
limit20znaków:evil:
-
maciek.046 - Bywalec
Witam.
Popieram to co koledzy napisali. Wedlug mnie to moglo stac sie cos z walem (lozysko, sworzen) Przy robieniu gory sprawdzales wal:?: Bo jesli nie to mogl sie rozsypac, wal byl wymeczony gora byla silna, i odpuscil
...
Popieram to co koledzy napisali. Wedlug mnie to moglo stac sie cos z walem (lozysko, sworzen) Przy robieniu gory sprawdzales wal:?: Bo jesli nie to mogl sie rozsypac, wal byl wymeczony gora byla silna, i odpuscil

- Pablom3
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości