[Yamaha R1 2004r] gasnie i wywala bledy 15,20..dalej to samo
• Strona 1 z 1
[Yamaha R1 2004r] gasnie i wywala bledy 15,20..dalej to samo
Jak w temacie mam problem z moja R1 z 2004 roku mam przejechane 24tys i juz w zeszlym roku mialem taki sam przypadek jak na zlosc tez na rozpoczeciu sezonu w Czestochowie...jadac parada moto zgasl i juz nie dalo sie go odpalic... po wejscu w komputer wywala trzy nastepujace bledy:
13,15,20, po ich skasowaniu motor normalnie odpala ale po jakims czasie znow to samo ten 15 i 20 pojawia sie zawsze a 13 sporadycznie bylbym wdzieczny za interpretacje tych bledow...
Dziekuje i pozdrawiam...
13,15,20, po ich skasowaniu motor normalnie odpala ale po jakims czasie znow to samo ten 15 i 20 pojawia sie zawsze a 13 sporadycznie bylbym wdzieczny za interpretacje tych bledow...
Dziekuje i pozdrawiam...
Ostatnio edytowano 12/7/2010, 21:36 przez sysek27, łącznie edytowano 1 raz
- sysek27
- Świeżak
13
Intake air pressure sensor-open or
short circuit detected.
15
Throttle position sensor-open or
short circuit detected.
20
When the main switch is turned to
“ON”, the atmospheric sensor voltage
and intake air pressure sensor voltage
differ greatly.
Intake air pressure sensor-open or
short circuit detected.
15
Throttle position sensor-open or
short circuit detected.
20
When the main switch is turned to
“ON”, the atmospheric sensor voltage
and intake air pressure sensor voltage
differ greatly.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
czyli przepustnice do przejrzenia i instalacja wokół nich, do tego filtr powietrza sprawdź czy nie jest jakiś zwalony już
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Panowie a wiec tak TPS sprawdzony w serwisie i niby nie byl z serii tych wadliwych ale na probe wymienili mi na nowy instalacja wokol niego tez ok i dalej to samo, teraz kazdorazowo jak pierwszy raz chce odpalic moto to po przekreceniu kluczyka wywala te same bledy 15 i 20 i odpali ale po czasie gasnie gdy wejde w komputer to na pierwszej pozycji pokazuje polozenie przepustnicy czyli odczyt z TPS i zawsze pokazuje w okolicach 5 dopiero jak pare razy pokrece manetka to wskoczy na 19 czyli tak jak powinno byc i motor odpala normalnie, czasem jeszcze pozniej jak jade w korku gdzies w miescie to mi zgasnie tak jakby go cos zadusilo i nie rowno trzyma wolne obroty juz nie mam sily, chlopaki w serwisie tez rozkladaja rece pomocy...
- sysek27
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości