lampka poziomu oleju
• Strona 1 z 1
lampka poziomu oleju
witam, mam taki problem że w czasie jazdy dośc często zaświeca mi się lampka poziomu oleju w yamaha fzr 600 mimo że w okienku poziomu oleju jest ponad max. moze ktoś miał podobny problem , boje się zeby nie zatrzec silnika, czy coś można z tym zrobić?
- przemek19812
- Świeżak
Yamaha fzr nie mam czujnika ciśnienia oleju tylko poziomu oleju, również wiadomo ,że yamaha słynie z bardzo czułych czujników. Wiem z doświadczenia ,że fzr ki mają apetyt na olej. Najlepiej by było wymienić olej.
pozdrawiam
pozdrawiam
fzr 600
- findry
- Świeżak
olej wymieniałem ok. miesiąc temu i nie wiem czy ona tyle pobiera czy co? moze ktoś wie ile może brac taka fzr oleju na 1000 km
- przemek19812
- Świeżak
do raczka taka yamaha pobiera 1l na 1000km to chyba nie możliwe, jesli tak to muszę ja popchnąć dalej bo sam olej mnie finansowo zrujnuje a gdzie tu jeszcze cena paliwa 

- przemek19812
- Świeżak
Każdy silnik 4T obecnie ma taką normę spalania oleju.
Norma jest po to aby nie było za dużo reklamacji na spalanie oleju w nowych silnikach.
realnie od 0,2 do 1 litra w zależności od stylu jazdy.
Zabawa w jazdę motocyklem do tanich nie należy.
Norma jest po to aby nie było za dużo reklamacji na spalanie oleju w nowych silnikach.
realnie od 0,2 do 1 litra w zależności od stylu jazdy.
Zabawa w jazdę motocyklem do tanich nie należy.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 33 gości