Wymiana oleju przy wymianie sprzęgła ?
• Strona 1 z 1
Wymiana oleju przy wymianie sprzęgła ?
Witam,czy wymienia się olej przy wymianie sprzęgła ? zaznaczam że wymieniałem olej około 800-900 km temu a sprzęgło wymieniam bo ślizgało mi się i zastanawiam się czy olej nie stracił właściwości,olej to Castrol GPS 10w40 .pozdrawiam 

-
maciuncwa - Świeżak
Spalone tarcze zostawiają po sobie syf, najlepiej jest wymienić olej. Choć ja własnie spaliłem tarcze (na motulu melvin
) wymieniłem olej i tarcze, a potem znowu spaliłem (to nie była moja wina) i wymieniłem tarcze tym razem bez wymiany oleju - nie było mnie stać po prostu. Pozdrawiam

Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
Nie, akurat tego nie mogłeś zgadnąć. Pancerz od linki sprzęgła był przetarty, razem z linką - jedna wystawała i po prostu haczyła. Mechanik miał niezłą rozkmine, po prostu pech.
Jednego dnia dawałem na maxa do czerwonego pola non stop, rano było po fakcie - nie ma się co dziwić jak przy 10 000 obrotów tarcze do siebie nie dociskały do końca i tak przez parę godzin.
Jednego dnia dawałem na maxa do czerwonego pola non stop, rano było po fakcie - nie ma się co dziwić jak przy 10 000 obrotów tarcze do siebie nie dociskały do końca i tak przez parę godzin.
Kawasaki ER5 2005
-
Ok dzięki za pomoc
Jakoś castrola już nawet do puszki nie wleje a czasami wlewałem
Do puszki Mobil daje rade
A do motonga Motul będzie szedł.A tak z ciekawości co sądzicie o valvoline ? bo sprzedawca uparcie sądzi że jest lepszy od motula

-
maciuncwa - Świeżak
Mogę Ci powiedzieć tyle co mi sprzedawca powiedział podobnie jak u Ciebie, że to bardzo dobry olej, który sprzedaje zawodnikom jeżdżącym po torze. Jednak to opinia średnio-wiarygodna. Bierz motula, to sprawdzony olej i nie możesz być zawiedziony.
Kawasaki ER5 2005
-
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa