YZF Thundercat opona przód - zapytanie o trakcję
• Strona 1 z 1
YZF Thundercat opona przód - zapytanie o trakcję
Jak w temacie. Mam jakoś nierówno zużytą oponkę z przodu i mam niepokojące wrażenia z jazdy. Prawe zakręty pokonuję płynnie ale lewe jakoś "wężykuje". Czy to może być to czy raczej gdzie indziej szukać?
- tapmal
- Świeżak
Czy przy dociążeniu koła przedniego podczas jazdy np hamowanie lub podczas przyspieszania (gdy np niechcacy oderwie przednie koło do podłoża) a poźniej po zetknieciu z nim co się dzieje?
- kamilzx636
- Świeżak
może tak oponę zmienić?? Ja jak jeździłem kiedyś na laczku którego spaliłem za bardzo na zlocie to w zakręty bardzo cieżko się przerzucało moto. Po zmianie gum na nowe musiałem się uczyć takiego łatwego przerzucania moto
Jak będziesz wystawiać na allegro sprzęta to mam nadzieje, że napiszesz iż jakieś problemy z porwadzeniem przodu są. Bo igieł mamy aż za dużo tam...
pzoa tym na zachowanie przedniego zawieszania mają i to w BARDZO DUŻYM STOPNIU:
-łożysko główki ramy
-poziom (równy co do wartości w SERWISÓWCE!!) świeżego oleju w każdej ladze
-brak wycieków spod uszczelniaczy lag
-równe ustawienie dobicie, odbicia i wstępnej kompresji zawieszenia dla każdej z lag
-stan przedniej opony - jej zużycie oraz data produkcji
-łożysko w kole
-krzywo złożone koło
-niewyważone koło.
Jeżeli tych wszystkich rzeczy nie sprawdzisz DOKŁADNIE i w razie czego nie naprawisz to nie będziesz wiedział co jest i będzie jak jest.

pzoa tym na zachowanie przedniego zawieszania mają i to w BARDZO DUŻYM STOPNIU:
-łożysko główki ramy
-poziom (równy co do wartości w SERWISÓWCE!!) świeżego oleju w każdej ladze
-brak wycieków spod uszczelniaczy lag
-równe ustawienie dobicie, odbicia i wstępnej kompresji zawieszenia dla każdej z lag
-stan przedniej opony - jej zużycie oraz data produkcji
-łożysko w kole
-krzywo złożone koło
-niewyważone koło.
Jeżeli tych wszystkich rzeczy nie sprawdzisz DOKŁADNIE i w razie czego nie naprawisz to nie będziesz wiedział co jest i będzie jak jest.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo Przegląd Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa