SRAD gaśnie na niskich obrotach, wali się jakiś przekaźnik
• Strona 1 z 1
SRAD gaśnie na niskich obrotach, wali się jakiś przekaźnik
Objawy:
1) Moto na niższych obrotach jakby na chwilę (może 0.5 sekundy?) gaśnie (brak mocy, świeci się czerwona kontrolka od oleju i kontrolka paliwa mimo pełnego baku, obrotomierz natychmiast wskazuje zero). Dzieje się tak tylko przy jakimś obciążeniu (typu toczenie się po zatłoczonym mieście na dwójce). Postawiony na luzie cały czas trzyma 1.5k rpm i równo chodzi. Przy ostrzejszym odkręceniu żadne objawy nie występują. Przyśpieszenie i prędkość maksymalna są takie jakie powinny być.
2) Moto szybko łapie temperaturę. Aż się zdziwiłem kiedy przy 200kmh zauważyłem że temperatura zaczyna przekraczać 100*C, wcześniej w takiej sytuacji było góra 80*C. Do tego wywaliło cały płyn chłodniczy do zbiorniczka wyrównawczego.
To nie wariująca kontrolka stopki, gaźniki było parę dni temu synchronizowane.
Prosze nadac tematowi odpowiedni tytul.
elco
Proszem barco.
1) Moto na niższych obrotach jakby na chwilę (może 0.5 sekundy?) gaśnie (brak mocy, świeci się czerwona kontrolka od oleju i kontrolka paliwa mimo pełnego baku, obrotomierz natychmiast wskazuje zero). Dzieje się tak tylko przy jakimś obciążeniu (typu toczenie się po zatłoczonym mieście na dwójce). Postawiony na luzie cały czas trzyma 1.5k rpm i równo chodzi. Przy ostrzejszym odkręceniu żadne objawy nie występują. Przyśpieszenie i prędkość maksymalna są takie jakie powinny być.
2) Moto szybko łapie temperaturę. Aż się zdziwiłem kiedy przy 200kmh zauważyłem że temperatura zaczyna przekraczać 100*C, wcześniej w takiej sytuacji było góra 80*C. Do tego wywaliło cały płyn chłodniczy do zbiorniczka wyrównawczego.
To nie wariująca kontrolka stopki, gaźniki było parę dni temu synchronizowane.
Prosze nadac tematowi odpowiedni tytul.
elco
Proszem barco.
Ostatnio edytowano 24/3/2010, 22:13 przez Invi, łącznie edytowano 2 razy
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Więc chyba przypadkiem zdiagnozowałem winowajcę.
Wali się tan przekaźnik po prawej:
http://fiche.ronayers.com/Index.cfm/Mod ... ELECTRICAL
Zdjęcie:
(otwórz link)
Wystarczy delikatnie go ruszyć, ustawić w złej pozycji, mały wstrząs i moto natychmiast gaśnie. Pójdzie do wymiany. Chyba że coś pomyliłem i ktoś wie o co z nim chodzi.
Wali się tan przekaźnik po prawej:
http://fiche.ronayers.com/Index.cfm/Mod ... ELECTRICAL
Zdjęcie:

Wystarczy delikatnie go ruszyć, ustawić w złej pozycji, mały wstrząs i moto natychmiast gaśnie. Pójdzie do wymiany. Chyba że coś pomyliłem i ktoś wie o co z nim chodzi.
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości