Zobacz wÄ…tek - problem z yamaha xj 600 51 j
NAS Analytics TAG

problem z yamaha xj 600 51 j

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

problem z yamaha xj 600 51 j

Postprzez kojolander » 20/3/2010, 20:22

w motorku postanowilem wyczyscic gazniki na wlasna reke bo zle chodził. po czyszczeniu i zamontowaniu sprzet chodzil bardzo dobrze jednak im bardziej sie nagrzewał tym bardziej słabł a po przejechaniu okolo 10 km zgasł na dobre. przy próbach odpalenia odpalał na sekunde lub 2 i od razu gasł nie reagował wogle na ruchy manetką gazu;/ w czym może tkwic problem? dodam ze wczesniej odpalalem moto przez lejce od samochodu moglo sie cos zepsuc przez to? liczę na jakąkolwiek podpowiedź pozdro
kojolander
Świeżak

Postprzez hugo2003 » 20/3/2010, 21:47

a nie zalales świec??????
Motorynka Pony

WSK 125 (1983r)

MZ ETZ 251

GSX 600F

ZX 9 R (moje oczko w głowie)
hugo2003
Mieszkaniec forum

Postprzez kojolander » 21/3/2010, 00:24

nie wiem bo nie zdazylem sprawdzic ale watpie zeby to byla wina swiec gdyz sa zupelnie nowe przejechalem na nich jak mowie 10 -15 km a jak by sie zalewały to chyba nie miała by na to wpływu temperatura silnika? nie wiem moze sie myle . chodzi o to ze silnik jak sie nagrzewa to motor slabnie;/ a moze to byc wina np cewki? slyszalem tez takie opowiastki ze cewka jak jest uszkodzona po ilus minutach pracy silnika sie przegzewa i nie daje wystarzcającej iskry pod cisnienem moglo by byc takie cos? dodam ze na wyjetych swiecach iskra jest bardzo dobra i wyrazna na kazdej swiecy. wczesniej jak rozbieralem moto pomieszaly mi sie fajki i moze cos zle podlaczylem gdyz nie byly oznaczone;/ czy 2 fajki od jednej cewki powinny isc na cylinder 1 i 3 a z drugiej cewki na 2 i 4 ?? jak sprawdzic czy gazniki podaja odpowiednia mieszanke? oraz czy moge sprawdzic jakos sprawnosc cewek nie majac mierników itp? jezeli ktos by mogl podrzucic serwisowke haynesa do tego modelu bylbym bardzo wdzieczny gdyz takiej nie moglem znalesc;/
kojolander
Świeżak

Postprzez kojolander » 21/3/2010, 10:30

szkoda ze nikt nie wie co jest grane;/ a może ktos chociaż powie ktora cewka obsługuje który cylinder w tym modelu ?? (cewki 2 cylindry 4) bo zabieram sie za wymiane a nie chce czegos pochrzanić poźniej
kojolander
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê