Zobacz wątek - yamaha r1 skuki
NAS Analytics TAG

yamaha r1 skuki

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

yamaha r1 skuki

Postprzez swap » 10/3/2010, 22:45

mianowicie w r1 z 99 dziwne skukanie po zdjeciu miski olejowej zauwarzyłem ze lańcuszek ktory napedza pape olejowa ma bardzo duzy luz stuki byly bardzo dobrzw slyszalne miedzy sprzeglem a rozrzadem wiec mozliwe ze to ten lancuszek halasowal (kosz odpada) jestem a wielkopolski i szukam sklepu w ktorym bym go nabyl jezeli ktos ma inne pomysly co moze halasowac z tej strony silnika bardzo prosze o wskazowki z gory dzieki
swap
swap
Świeżak

Postprzez arcadioo997 » 11/3/2010, 07:13

w erłanach lubi hałasować kosz sprzęgłowy. Łańcuch od napędu pompy olejowej/wodnej standardowo jest luźny, bo nie ma żadnego napinacza. O ile pamiętam posiada tylko ślizg, który go powiedzmy jakoś ukierunkowuje.
Ten łańcuch jest właściwie niezniszczalny i mało prawdopodobne, żeby był zużyty. A może to rozrząd?
Ja do swojej części zamawiałem w Poznaniu u http://www.marexmotor.pl/index.html

jeszcze jedno - jak składałem swoją, to była taka blaszka, którą się mocowało razem z pompą (taka niby osłona łańcucha do pomp) - skręciłem ją jakoś krzywo, nie zauważyłem tego i jak ręcznie kręciłem wałem, to mi coś stukało - okazało się, że łepek śruby od korby haczył o tą blaszkę...
arcadioo997
Świeżak

Postprzez swap » 11/3/2010, 10:18

kosz po wduszeniu sprzegla cie wycisza a tamte skuki nadal sa rozrzad byl luzny a teraz jest ok zdiagnozowalem ten lancuszek z tego powodu ze on jest bardzo luzny i z tego co zauwarzylem ma metalowe oslony o ktora moze halasowac (po rozgrzaniu motoru delikatnie slabnie ten halas ale delikatnie )
swap
swap
Świeżak

Postprzez arcadioo997 » 12/3/2010, 08:05

Łańcuch to bardziej bzyczy niż stuka...ale tak na odległość ciężko coś wydumać. Obsłuchaj dobrze silnik, może coś znajdziesz. Powodzenia
arcadioo997
Świeżak

Postprzez Przemo_rene » 12/3/2010, 09:01

Jakieś znaki interpunkcyjne...chociaż kropkę byś postawił swap.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo Przegląd Twojego moto w P-N!
Przemo_rene
VIP Ścigacz.pl

Postprzez peterpl » 12/3/2010, 14:02

Nawet jeśli wydaje Ci się że to ten nie naciągnięty łańcuszek to powinien hałasować tylko przy wolnych obrotach lub przy nierównej pracy silnika i przy wkręceniu na wyższe obroty powinno ucichnąć to "skukanie". U mnie też jest luźny ten łańcuszek i nie hałasuje.
peterpl
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa