Zobacz wÄ…tek - problem z kranikiem
NAS Analytics TAG

problem z kranikiem

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

problem z kranikiem

Postprzez indor » 5/3/2010, 23:58

posiadam HONDA CB750 Seven Fifty. Mam problem z odpaleniem po mrozach. Kreci ale nie pali. Iskra jest bo sprawdzalem. Świece byly wykrecone i przeczyszczone. Motor kreci... ale nie pali. Zdjąłem wezyk z kranika i okazalo sie ze nie leci paliwo. Doczytalem sie ze tu jest jakis podcisnieniowy system. Widze tam jakies membrany i tak dalej. Jak sprawic by po ponownym zamontowaniu kranika i podlaczeniu baku zaczelo leciec paliwo do gaznikow i tak dalej. Zeby moja czarna slicznotka w koncu odpalila.

W ogole przydal by mi sie schemat konstrukcji kranika bo niemoge znalezc nigdzie. Mam instrukcje srubka po srubce jak rozkrecic i skrecic caly motor ale akurat o kraniku ani slowa.
"Bo każdy inny motocykl jest tylko PRAWIE tak dobry jak HONDA"
"Sezon trwa cały rok, tylko czasami pogoda nie dopisuje"

Album mojej CB750 (otwórz link)
indor
Świeżak

Postprzez indor » 6/3/2010, 10:38

Nie bardzo kumam. I nie mam tam niczego plastikowego. Rozumiem ze jak wszystko podlacze jak bylo i bede krecil silnikiem to sie w koncu odpali.

indor
Świeżak

Postprzez indor » 6/3/2010, 21:32

Dzieki :) w sumie jak posiedzialem przed kranikiem w domu, porozkrecalem i poskrecalem pare razy podmuchalem i possalem kazda koncowke (dziwnie to brzmi) to juz znam zasade dzialania kranika po ktorym sie spodziewalem duzo prostrzej konstrukcji.

W kazdym badz razie juz wszystko jest zamontowane. Teraz mam nastepujacy problem. Jak przekrecam kluczyk w stacyjce, zapala sie dioda N i od oleju jak zwykle ale po krotkiej chwili gasnie. Ewentualnie zapla sie a kiedy prubuje odpalic zaplon to kolo kostki przy akumulatorze slysze CYK i gasna kontrolki.

Ma ktos pomysl ?

Jest taka akcja ze jak pdlaczalem motor kablami do samochodu, to kumpel chcial poprawic kleme i podczas podpietych wszytstkich kabli odpio plus od motoru i przypiol spowrotem. Kiedys slyszalem ze podlaczanie kabli ma jakas swoja kolejnosc i moze sie cos zjarac jak sie odwrotnie cos podlaczy. Moze miec to znaczenie czy to jakas bzdura "fachowcow" jest ?

indor
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê