Lepsze brzmienie wydechu
• Strona 2 z 2 • 1, 2
No wiesz dużo rzeczy jest dostepnych za granicą a w PL nie . Wiec pytam czy da rade to kupić w PL ?
CBR - CustomBikeRobson
* CBR1200RR * Raptor+ R1 ENGINE(WIP)
* CBR1200RR * Raptor+ R1 ENGINE(WIP)
-
Robson1903 - VIP Ścigacz.pl
http://polishbanditcrew.pun.pl/viewtopic.php?id=3386
tu macie kolejny przyklad przerobki na przelot jedyna roznica - gosciu olal rurke perforowana ale efekt i tak niezly. ogolnie z tego co slyszalem to ten caly edek wie co robi poza tym wszyscy sobie chwala tlumiki przelotowe - maly wklad finansowy a dzwiek jak z tlumika za 2 patole
tu macie kolejny przyklad przerobki na przelot jedyna roznica - gosciu olal rurke perforowana ale efekt i tak niezly. ogolnie z tego co slyszalem to ten caly edek wie co robi poza tym wszyscy sobie chwala tlumiki przelotowe - maly wklad finansowy a dzwiek jak z tlumika za 2 patole

Yamaha TDR125 --> Suzuki GS500F --> Suzuki SV650S
- holender1912
- Świeżak
Tak dla ścisłości: ten zestaw za 100$ to rura stalowa, a nie carbonowa (carbon steel-stal węglowa). I moim zdaniem płacenie 100$ za kawałek rurki perforowanej przycięty to trochę rozrzutność, w sklepie metalowym dostaniemy taką za 10-15zł, parę zł na wytłumienie i mamy taki sam zestaw...
1952 SHL M-04
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
- michael
- Bywalec
michael W takim razie mam 2 kolegów z takimi moto jak ja , skoro jesteś pewien swojej diagnozy co jest w środku i z czego to jest zrobione i zarazem potwierdzasz cenę wg. Ciebie to koszt rzędu 10-15 zł za taką niby wg. Twojej teorii rurkę to chciał bym Ci zaproponować abyś mi takie głupie rurki wykonał - 2 zestawy i napewno znajdzie się jeszcze kilku kolegów na Twoje rurki po 15 zł ....
Mam nadzieję , jeśli się Twój biznes się rozkręci bynajmniej podziękujesz tu na tym samym forum , na którym podważasz w sposób dość niejednoznaczny ich wyroby . Na ich obronę mogę dodać , iż ja niby te rurki po 100 USD posiadam i wiem jak działają , lecz z miłą chęcią przetestuje Twoje rurki po 15 zł .
Bardzo Cię prosze o dane do przelewu na który niezwłocznie wyślę w/w kwotę za 2 kpl. rurek do YAMAHA RN 19 ...
Mam nadzieję , jeśli się Twój biznes się rozkręci bynajmniej podziękujesz tu na tym samym forum , na którym podważasz w sposób dość niejednoznaczny ich wyroby . Na ich obronę mogę dodać , iż ja niby te rurki po 100 USD posiadam i wiem jak działają , lecz z miłą chęcią przetestuje Twoje rurki po 15 zł .
Bardzo Cię prosze o dane do przelewu na który niezwłocznie wyślę w/w kwotę za 2 kpl. rurek do YAMAHA RN 19 ...
<B>Yamaha R ONE 2009 and 2010 by Trimix</B>
-
Trimix - Świeżak
Wejdź na stronę, na której można to kupić i jest spis tego co jest w zestawie. Oczywistym jest, że koszt materiałów jest jakimś niewielkim procentem ceny, po której to oferują. I serio rura perforowana nie jest ani materiałem niespotykanym, ani super drogim. Z resztą zobacz jak wydechy przerabia Edzio, przecież nie wsadza tam technologii z promów kosmiczny (rura perforowana owinięta watą stalową i na to wytłumienie z niepalnego kocyka szklanego), tylko wie co robi i robi to dobrze. Ja nie mam możliwości warsztatowych, żeby ruszać czyjeś wydechy i niekoniecznie miałbym ochotę. Więc raczej skierowałbym cie do Edzia, zamiast tak się napinać. W cenę takiego produktu jest wliczonych wiele czynników (choćby droga praca ludzi), ale jak ktoś ma narzędzia to sam materiał nie jest drogi. To miałem na myśli. Ale jestem świadom, że niektórzy mają dużo pieniędzy, nie mają możliwości, chęci i potrzeby majsterkowania, a wydatek 100$ i tak jest mniejszy niż markowa końcówka za 2k zł. I szczerze też bym tak chciał! Mnie nie stać na taki zestaw i wydaje mi się drogi.
1952 SHL M-04
- michael
- Bywalec
ok panowie....
widze, że jestescie w temacie
dziekówka za link ze sposobem przeróbki chyba dam sam rade to zrobić.
Jeszcze jedno pytanie.... czy odbije sięto w jakis sposob na moim moto ? pisaliscie cos że zak panowie....
Jeszcze jedno pytanie.... czy odbije sięto w jakis sposob na moim moto ? mam fazera na wtrysku 2004 wyczytałem, że jest możliwośc wypalenia zaworów....
Jeszcze jedno pytanie.... czy odbije sięto w jakis sposob na moim moto ? pisaliscie cos że zak panowie....
Jeszcze jedno pytanie.... czy odbije sięto w jakis sposob na moim moto ? mam fazera na wtrysku 2004 wyczytałem, że jest możliwośc wypalenia zaworów....
- Rigoo
- Świeżak
Tak czytam i czytami i chłopaki błądzicie to wam podsunę parę nie drogich pomysłów.Tu macie wszystkie info o samodzielnych przeróbkach, sporo filmików i fotostory między innymi FZ6:
http://forum.motocyklistow.pl/index.php ... pic=106189
Dziś też robiłem następnygo FZ6.A tu macie aukcję do zakupu materiałów niezbędnych do samodzielnej przeróbki:
http://www.allegro.pl/item934569947_duc ... guzzi.html
http://forum.motocyklistow.pl/index.php ... pic=106189
Dziś też robiłem następnygo FZ6.A tu macie aukcję do zakupu materiałów niezbędnych do samodzielnej przeróbki:
http://www.allegro.pl/item934569947_duc ... guzzi.html
EdHaust-"Nie liczy się ilość a jakość decybeli" 506436737
-
edzio - Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa