kawasaki zx6r cieknie olej
• Strona 1 z 1
kawasaki zx6r cieknie olej
Mam nadzieje że ktoś będzie wiedział dlaczego może lecieć w tym miejscu mi olej i mi doradzi, cieknie z tego miejsca co na zdjęciu może to jakiś kanalik powietrzny i przedmuchało jakąś uszczeleczkę przy zaworach itp foto poniżej.
jest to pod kolektorem na łączeniu głowicy z blokiem
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1be ... c89e3.html
jest to pod kolektorem na łączeniu głowicy z blokiem
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1be ... c89e3.html
- rafał1988
- Świeżak
-otwór jest tylko przy 1 garze
-jest to 2 (drugi) cylinder od strony rozrzÄ…du
-ustawiane były zawory, wymieniany olej- motor odpaliłem chodził z 10-15 minut przyszedł kolega troszkę go po gazował jeszcze chwile pochodził i zauważyłem że cieknie tam.
jak nikt mi do jutra nie podpowie co to może być to po pracy zdejmę pokrywę zaworów i zobaczę może tam sie olej gdzieś przedostał do jakiegoś kanaliku co nie trzeba I mam taką nadzieje że wina będzie tam, ale obawiam sie że może stało coś znacznie gorszego.
-jest to 2 (drugi) cylinder od strony rozrzÄ…du
-ustawiane były zawory, wymieniany olej- motor odpaliłem chodził z 10-15 minut przyszedł kolega troszkę go po gazował jeszcze chwile pochodził i zauważyłem że cieknie tam.
jak nikt mi do jutra nie podpowie co to może być to po pracy zdejmę pokrywę zaworów i zobaczę może tam sie olej gdzieś przedostał do jakiegoś kanaliku co nie trzeba I mam taką nadzieje że wina będzie tam, ale obawiam sie że może stało coś znacznie gorszego.
- rafał1988
- Świeżak
Ta dziurką powinien uciekać syf z gniazd świec 1 i 2. Przy zakładaniu pokrywy pewnie się uszczelka przesunęła i stąd olej w tej dziurce
jest jeszcze jedna dziurka odprowadzająca syf z 3 i 4 gniazda. Także musisz powtórzyć operację...
zwróć uwagę na to zaznaczone czerwoną strzałką
i zapraszam na www.mojekawasaki.pl

zwróć uwagę na to zaznaczone czerwoną strzałką
i zapraszam na www.mojekawasaki.pl

-
michas_s - Świeżak
Dzięki bardzo kolego, no to mnie pocieszyłeś mam nadzieje że to będzie to, jutro biorę się za to bo dziś niestety nie miałem czasu Pozdrawiam...
- rafał1988
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości