Problem ze skrzyniÄ…
• Strona 1 z 1
Problem ze skrzyniÄ…
Siema wam wszystkim, wiecie co? mam problem i nie wiem co sie dzieje. Kupiłem sobie rs 50 z 2006 roku no i mam problem nie chcą mi biegi na sucho wchodzić i nie wiem czy to taki model ze przed odpaleniem nie działają czy jak:( moze to spowodowała zima po motor był prawie rok nie jezdzony, co o tym myslicie?
Piotrek
- Piotr rs50
- Świeżak
Jeżeli po rozgrzaniu motorka biegi wchodza juz normalnie to wszystko jest ok wystarczylo by zmienic olej w skrzyni biegow na jakis inny, mialem to samo w moim motoCYKLU
porady motocyklowe zapraszam na prywatne wiadomosci
FC NEOSTRADA 2010
FC NEOSTRADA 2010
-
Bochater - Świeżak
Jeśli dobrze zrozumiałem zamysł autora, to on by sobie chciał na zgaszonym motocyklu pomachać biegami, a to jest raczej niemozliwe. Nawet w rowerze musisz pedałować, żeby się przerzutka zmieniła więc w motocyklu też musi być moment obrotowy który poruszy koła zębate.
Wiatru szum, silnika śpiew, kręta droga oczywiście bez drzew:)
-
krydka - Świeżak
Jezdziłem RS50 z 2005r. (wydaje mi się że wnętrzności tych RS są te same) I w tych RS na "sucho" biegi nie wchodzą zresztą w każdym motocyklu nie będą wchodzić bo faktycznie jest to nie możliwe, w motocyklach jest inna skrzynia niż w samochodach 

rico63
Aprilia RS50 ---> Cagiva Mito --> ?????
Aprilia RS50 ---> Cagiva Mito --> ?????
-
rico63 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości