Yamaha R6 1999 problem z biegami
• Strona 1 z 1
Yamaha R6 1999 problem z biegami
Witam wszystkich motocyklistow i wlascicieli r6
Mam maly problem.Nie chodzi mi tu o wypadajacy 2-gi bieg itp. Chodzi mianowicie o to ze podczas jazdy przy redukcji ciezko zbija sie biegi.Po zatrzymaniu np na 3 biegu ciezko znalesc luz i wbic jedynke.Czy mozna to jakos wyregulowac?Do gory elegancko biegi wchodza natomiast gorzej z redukcja.Wczesniej mialem GSa 500 i biegi przy redukcji wchodzily jak w maslo.Pomozcie.Pozdrawiam hardzik
Mam maly problem.Nie chodzi mi tu o wypadajacy 2-gi bieg itp. Chodzi mianowicie o to ze podczas jazdy przy redukcji ciezko zbija sie biegi.Po zatrzymaniu np na 3 biegu ciezko znalesc luz i wbic jedynke.Czy mozna to jakos wyregulowac?Do gory elegancko biegi wchodza natomiast gorzej z redukcja.Wczesniej mialem GSa 500 i biegi przy redukcji wchodzily jak w maslo.Pomozcie.Pozdrawiam hardzik
- hardzik
- Świeżak
1. Motocyklami tego typu powinno się hamować redukując biegi z miedzy gazem
2. Na postoju bez przepchnięcia ciężko z 3-ki (lub wyższego biegu) wrzucić na niższy bieg.
3. Jeśli masz problem z luzem może być to kwestia sprzęgła lub któreś sprężyny od mechanizmu zmiany biegów.
2. Na postoju bez przepchnięcia ciężko z 3-ki (lub wyższego biegu) wrzucić na niższy bieg.
3. Jeśli masz problem z luzem może być to kwestia sprzęgła lub któreś sprężyny od mechanizmu zmiany biegów.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
jak dojezdzasz do siateł to zredukuj do 2 , stajesz , wbijasz luz , ruszasz wbijasz 1 a nie przy dojezdzie odrazu na jedynke , no chyba że dojezdzasz tak wolno ze na 2 nie da rady ciągnac.
Raczek ma racje , bez przepchniecia moto na postoju nie zrzucisz z 3 na luz bo tryby nie sÄ… odpowiednio ustawione
Raczek ma racje , bez przepchniecia moto na postoju nie zrzucisz z 3 na luz bo tryby nie sÄ… odpowiednio ustawione
WSK125
JAWA350TS
SUZA750
RYYY6
M10
JAWA 175,63r
JAWA350TS
SUZA750
RYYY6
M10
JAWA 175,63r
- gsx_750_f
- Świeżak
macs nie prosilem cie o to zebys komentowal moje umiejetnosci, o ktorych zreszta nie masz pojecia.Nie mam bardzo duzego stazu na drodze ale to nie znaczy ze nie mam calkowitego pojecia.W gsie nie mialem z tym problemow wiec uwazasz ze to kwestia umiejetnosci? Wydaje mi sie jedank ze skrzynia w sportowym motocyklu chodzi poprostu "ciezej" pozdro
- hardzik
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości