Yamaha Fzr 1000
• Strona 1 z 1
Yamaha Fzr 1000
Witam od tygodnia jestem wlascicielem motocykla yamaha fzr 1000 i mam maly problem motocykl nie chce palic. Wymienilem swiece i raz zapalil pochodzil wylaczylem i juz nie chce sprawdzalem na kazdym kablu iskra jest nie wiem czy to przez to ze jest -17 stopni czy o co chodzi prosze o pomoc to moj pierwszy japoniec 

- yamahapanek
- Świeżak
Zalozylem nowe swiece odpalila troche pochodzila zgasilem i juz na tych swiecach nie palila odkrecalem je czyscilem sprawdzalem iskre wszystko oki palila na wszystkie gary rocznik 1990 akumulator ok
- yamahapanek
- Świeżak
Generalnie jak zauważyłem po moim fajerze to sporty chyba nie lubią temperatur poniżej 0stopni... Zrób jak ja... Poczakaj na +sową temperaturę... W tym czasie, przerejestruj moto, kup sobie olej + filtr, płyn chłodniczy... Smar do łańcucha... Z wymianami poczekaj do wiosny, ale miej już przygotowane materiały. Napraw drobne niesprawności instalacji elektrycznej i inne... Ogarnij moto generalnie... Zabierz aku do domku i doładuj... Pomyśl nad kombinezonem... i innymi ciuchami...
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
A po co to w ogóle odpalac moto przy takiej temp? Nie czaje.
A nie strzela ci z tłumika?
A nie strzela ci z tłumika?
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
Mechanik mi powiedział ze jak juz przepalasz w taka temperature to dogrzej mocno silnik. Najlepiej az do załaczenia wentylatora bo inaczej swiece sie nie dogrzeja i padna. Znajomy tak miał w cbr f3. Odpalił pochodziła chwile, zgasił i swiece były do wymiany. Obstawiam u Ciebie to samo
r6 99r
cmentarze są pełne zajebistych kierowców...
cmentarze są pełne zajebistych kierowców...
- kłosiakR6
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości