Odpowietrzanie gaźnikow
• Strona 1 z 1
Odpowietrzanie gaźnikow
Witam
Przedwczoraj kupiłem swój pierwszy poważny motocykl (kawasaki zxr 636 r2002) a już dzisiaj nie działa.Był wstawiony do garażu "kolegi" przez jedną noc i był odpalany ale nie gazowany(ponoć) na maxa przed rozgrzewką .Gdy go dzisiaj wziołem niechce odpalić i właściwie nie miał paliwa.Więc czy wystarczy zalać go i powinien zagadać czy należy go odpowitrzyć.I jak wymienia się świece w tym modelu?
Licze na rzetelną odpowiedź bo wyć się chce.
Przedwczoraj kupiłem swój pierwszy poważny motocykl (kawasaki zxr 636 r2002) a już dzisiaj nie działa.Był wstawiony do garażu "kolegi" przez jedną noc i był odpalany ale nie gazowany(ponoć) na maxa przed rozgrzewką .Gdy go dzisiaj wziołem niechce odpalić i właściwie nie miał paliwa.Więc czy wystarczy zalać go i powinien zagadać czy należy go odpowitrzyć.I jak wymienia się świece w tym modelu?
Licze na rzetelną odpowiedź bo wyć się chce.
- daro563
- Świeżak
Po Twoich wypowiedzial stwierdzam,ze jestes laikiem co do podstawowej mechaniki moto??
Pewnie kupiles to moto bo Ci sie podobalo
Teraz to podladuj ako i probuj odpalic,jesli nie zagada ,zabieraj sie do swiec i je sprawdz,jesli zalane,wyczysc,wygrzej ,w tym czasie laduj dalej ako ,skrec wszystko i probuj dalej jesli nic,to kumpel Ci sciemia(kto wie co robil) albo kupiles mine ,w koncu na czyms trza sie uczyc.
Pewnie kupiles to moto bo Ci sie podobalo
Teraz to podladuj ako i probuj odpalic,jesli nie zagada ,zabieraj sie do swiec i je sprawdz,jesli zalane,wyczysc,wygrzej ,w tym czasie laduj dalej ako ,skrec wszystko i probuj dalej jesli nic,to kumpel Ci sciemia(kto wie co robil) albo kupiles mine ,w koncu na czyms trza sie uczyc.
-
macs - Bywalec
ZX636 z 2002 roku to zapewne wersja gaźnikowa.
W jakiej pozycji masz kranik i ile jest paliwa w zbiorniku.
Dostęp do świec jest lekko przerąbany:
- demontaż fotela pasażera, kierowcy
- demontaż zbiornika
- demontaż obudowy filtra powietrza
- demontaż fajko-cewek
- odpowiedni klucz do świec i miłej zabawy.
W jakiej pozycji masz kranik i ile jest paliwa w zbiorniku.
Dostęp do świec jest lekko przerąbany:
- demontaż fotela pasażera, kierowcy
- demontaż zbiornika
- demontaż obudowy filtra powietrza
- demontaż fajko-cewek
- odpowiedni klucz do świec i miłej zabawy.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Ścigacz.pl
epic face palm
dlaczego ludzie zamiast pomyśleć wolą napisać na forum pytanie? ...
i jak BARDZO LAIKIEM (pryszczate smarkacze po prawku już to wiedzą!) że gdy zima to akumulator pada a jak BRAK BENZYNY TO NIE ODPALI TYM BARDZIEJ...
AAAA!!!!!!!!!
Zapomniałem ... jak nastepny twój post będzie czym smarować łańcuch lub dlaczego zgrzyta podczas wbijania 1 i 2 to nawet nie pisz o tym.
JEST MILIARD tematów dla noobów.
Wogóle - jeździłeś czymś innym kiedyś? Masz prawko?
Szkoda 6tki bo to dobry sprzęt ale często właśnie kupowany do lansu tylko

dlaczego ludzie zamiast pomyśleć wolą napisać na forum pytanie? ...
i jak BARDZO LAIKIEM (pryszczate smarkacze po prawku już to wiedzą!) że gdy zima to akumulator pada a jak BRAK BENZYNY TO NIE ODPALI TYM BARDZIEJ...
AAAA!!!!!!!!!
Zapomniałem ... jak nastepny twój post będzie czym smarować łańcuch lub dlaczego zgrzyta podczas wbijania 1 i 2 to nawet nie pisz o tym.
JEST MILIARD tematów dla noobów.
Wogóle - jeździłeś czymś innym kiedyś? Masz prawko?
Szkoda 6tki bo to dobry sprzęt ale często właśnie kupowany do lansu tylko

http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo Przegląd Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Ścigacz.pl
Nie znasz mnie to nie pie...dol gupot panie wielce doświadczony .Paliwo zostało spalone prawie do końca przez poprzedniego właściciela i po dwuch odpaleniach skończyło się, a tankowaniu silnik KRĘCIŁ ale nie odpalał i nie byłem pewny czy może trzeba go odpowetrzyć bo nie jestem mechanikiem a że mam go od paru dni i rzeczywiście nie jestem doświadczony w tego typu motocyklach to się pytałem.W dupie mam ten twój LANS.
- daro563
- Świeżak
Zrobiłem tak jak pisałeś i naładowałem aku na maxa i odpalił bez czyszczenia świec.Dla mnie było dziwne że silnik wcześniej kręcił jak dla mnie w normanym(czyt.samochodowym) tempie a nie chciał odpalić.Cóż,teraz wiem już o jedną rzecz więcej o xr-ce.
- daro563
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa