Problem z HISS cbr 1000rr
• Strona 1 z 1
Problem z HISS cbr 1000rr
Witam mam problem z HISSem w cbr 1000rr , jest to motor po wywrotce i miał uszkodzoną stacyjke . Antenka była cała ,moduł dobry.
Kupiłem nową stacyjke od amerykańca chyba przełozyłem wkład stacyjki z mojej i wszystko niby ok tylko nie gaśnie kontrolka HISS. ??
NIe idzie odpalić moto , nawet pompy nie słychać
Czy w stacyjce też jest coś zakodowane ten cały hiss czy nie?
A i jeszcze jedno: mam podłączony ten czujnik wypadkowy wtedy właśnie cały czas pali sie hiss, jak zmostkuje go to tak samo. Jak go odłącze wogule to ani na chwile nie zapala sie hiss ,ale pompa i tak niedziała
co z tym zrobic?
Kupiłem nową stacyjke od amerykańca chyba przełozyłem wkład stacyjki z mojej i wszystko niby ok tylko nie gaśnie kontrolka HISS. ??
NIe idzie odpalić moto , nawet pompy nie słychać
Czy w stacyjce też jest coś zakodowane ten cały hiss czy nie?
A i jeszcze jedno: mam podłączony ten czujnik wypadkowy wtedy właśnie cały czas pali sie hiss, jak zmostkuje go to tak samo. Jak go odłącze wogule to ani na chwile nie zapala sie hiss ,ale pompa i tak niedziała
co z tym zrobic?
-
AlpenGold - Świeżak
Nie wiem na 100% ale chyba wersja USA nie miała HISSa... może ta stacyjka jest nieprzystosowana...
http://www.bikepics.com/members/tugok (otwórz link)
954rr & RSV1000R
954rr & RSV1000R
-
kogut. - Bywalec
Szczerze Ci powiem ze nei wiem tylko kombinuje jakas przyczyna musi być ze nie chodzi ...
jak nie pytałeś to zapytaj na forum.fireblade.pl
szybciej znajdziesz odpowiedz...
jak nie pytałeś to zapytaj na forum.fireblade.pl
szybciej znajdziesz odpowiedz...
http://www.bikepics.com/members/tugok (otwórz link)
954rr & RSV1000R
954rr & RSV1000R
-
kogut. - Bywalec
1. Czujnik położenia motocykla - musi być sprawny i prawidłowo zamontowany.
2. Skoro stacyjka dostała to antena HISS też może być uszkodzona i nie czyta kodu - musiał być pożyczyć i sprawdzić na innej antenie.
3. Który model RR 04-05 czy 06-07 a może nowsza ?
W 04-05 tzw. komputer silnika jest po prawej stronie pod czaszą i w momencie przewrotki i uderzenia może się uszkodzić centralka.
2. Skoro stacyjka dostała to antena HISS też może być uszkodzona i nie czyta kodu - musiał być pożyczyć i sprawdzić na innej antenie.
3. Który model RR 04-05 czy 06-07 a może nowsza ?
W 04-05 tzw. komputer silnika jest po prawej stronie pod czaszą i w momencie przewrotki i uderzenia może się uszkodzić centralka.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Model 06 , moduł jest pod pokrywą zbiornika ,antenka też nie ma ani zadrapania tylko odłamała sie dolna część stacyjki(tam gdzie kabel wychodzi.
MOże jeszcze coś być z czujnikiem położenia , bo też był wyrwany. Ale zmostkowałem dwa kabelki z kostki> wtedy zapala sie właśnie hss i nie gaśnie. Bez mostkowania wogóle sie nie zapala
MOże jeszcze coś być z czujnikiem położenia , bo też był wyrwany. Ale zmostkowałem dwa kabelki z kostki> wtedy zapala sie właśnie hss i nie gaśnie. Bez mostkowania wogóle sie nie zapala
-
AlpenGold - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość