SV 1000 Power Commander i TRE
• Strona 1 z 1
SV 1000 Power Commander i TRE
Chcę zamontować do mojej SV PC i TRE. Może ktoś już robił takie rowiązanie? czy przy zamontowaniu PC TRE nadal bdzie przydatne? Jak osiągniety został efekt ( poprawa mocy , charakterystyki może spalanie) po zamontowaniu PC. Dodam że SV jest z 2004 roku i ma filtr K&N i sportowy końcowy układ wydechowy. Dzieki za ewentualną pomoc bo zastanawiam sie nad sensem inwestowanie dużych pieniedzy w tą elektronikę.
Czerwone wino jest dobre dla zdrowia, a zdrowie jest potrzebne, żeby pić wódkę.
Nieoficjalna mapa forumowiczów scigacz.pl -> MAPA
-
Kiju - Świeżak
W twoim przypadku PC jest własciwie konieczne.Mając pełny uklad i aftermarket filter PC się przyda.Możesz swobodnie ściągnąc odpowiednią mapę z powercommander.com.Myśląc o uzyskaniu najlepszych efektów przydałoby się kilka godzin na hamowni.Chcąc sporo zaoszczędzic nie kupuj nowego PC tylko uzywke z amerykanskiego albo uk ebaya.TRE gorąco polecam.Ale jeżeli używasz moto tylko na street to chyba szkoda wydawac kase.Mam TRE od kilku lat i to chyba najprostsze urządzenie dające najlepsze efekty(możesz zrobić je sam ,jest sporo diagramów na necie dla róznych moto)JEdyny minus tych starszych modeli TRE to to że wskaźnik zapietego biegu nie działa ale w nowszych pokazuje od 1 do 5.Ale w Twoim moto chyba nie ma wskaźnika?PC zajmuje sie tylko i wylacznie mieszanką a TRE(timing retard eliminator)usuwa "upośledzenie"narzucone przez Twoj ECU w moto ,timingu na biegach 1-4 i 6 .
- pelich
- Świeżak
U mnie nie mam wskażmika biegu wiec ten problem mi odpada.. Tre nie jest duzym wydatkiem wiec juz podjołem decyzje co do jego zamontowania... zobacze jakie beda efekty bo zgraniu wszykiego z PC mam nadzieje ze uda sie z 10-15 KM wiecej wykrzeac z silniczka:)
-
Kiju - Świeżak
Kiju a Tobie już w tym litrze kucy nie starcza?
Bo się za jakiś czas też do litra przymierzę ale właśnie mocy chce mieć aż nadto 

http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Mysle ze bedziesz blizej 10km niz 15-tu.
Więcej koników tylko po tuningu silnika.Ja po zamontowaniu pelnego wydechu i filtra bmc mialem zmierzone na dyno 6km wiecej ale za to wykres był dużo bardziej "równy"
w pełnym zakresie obrotów.Zmierzymy się w Poznaniu zobacczymy kto wykrzesa więcej z kucyków:)

w pełnym zakresie obrotów.Zmierzymy się w Poznaniu zobacczymy kto wykrzesa więcej z kucyków:)
- pelich
- Świeżak
Boje sie robić tuning silnika mechaniczny by nie skrócić żywotnosci mojej V-ki:( u mnie zostana tylko zmienione końcówki wydechów... żaden producent nie robi pełnego wydechu... no moze Yoshi ale ona przerabia układ z 2 na 1 

-
Kiju - Świeżak
Zrób pomiar przed montażem PC i po montażu i strojeniu.
Jednyne miejsce którę mogę polecić to 3fun i Tomek Kędzior, ale z tego co wiem do końca stycznia jest na zwolnieniu.
Jednyne miejsce którę mogę polecić to 3fun i Tomek Kędzior, ale z tego co wiem do końca stycznia jest na zwolnieniu.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 52 gości