Ranking klocków...
• Strona 1 z 1
Ranking klocków...
Hi Panowie ,
Zwracam się do Was z gorącą prośbą o wpisywanie się na jakich firm klockach śmigacie i jak się Wam spisują . Towaruję się na nowy sezon i nie chciał bym sie ugotowac z niektórymi markami na półeczkach , a to własnie od Was zależy co się sprzedaje i na co jest popyt i parcie
Zwracam się do Was z gorącą prośbą o wpisywanie się na jakich firm klockach śmigacie i jak się Wam spisują . Towaruję się na nowy sezon i nie chciał bym sie ugotowac z niektórymi markami na półeczkach , a to własnie od Was zależy co się sprzedaje i na co jest popyt i parcie

<B>Yamaha R ONE 2009 and 2010 by Trimix</B>
-
Trimix - Świeżak
ja latam na klockach delta braking
bardzo dobrze hamują i nie schodzą tak szybko mam w swojej rmce je od czerwca i starło sie około 1mm POLECAM
np.http://allegro.pl/item853585350_klocki_ ... 0_450.html

- to_jaaaaaa
- Świeżak
no coż , widze iż tylko jedna osoba na 80 przeglądających temat wie na jakich klockach jeżdzi ? To mi daje dużo do myślenia jeśli chodzi o rynek cześci moto jak i świadomość motocyklistów ...
-
Trimix - Świeżak
Ja niedawno założyłem do F3 klocki Ferodo. Jest nieco lepiej w stosunku do oryginalnych Nissina - też się spisywały dobrze ale fakt faktem były na wykończeniu. Jednoznacznie - po dotarciu hamują rewelacyjnie.
- Stachoo
- Świeżak
Ja śmigałem na Lucasach i EBC. Cena bardzo podobna od 90 do 120 złotych
Lucasy miałem ze złotym ścierniwem jeśli się tak to nazywa, co oznacza, że klocek jest miękki - szybko się kończy, ale zajebiście się hamuje i można wyczuć rewelacyjnie. Teraz mam EBC normalne twarde, wcześniej na nich jeździłem. Można powiedzieć tyle, że jest to zwykły klocek - spełnia swoją misję i żyje dłużej, ciężej wyczuć. Pozdro
Lucasy miałem ze złotym ścierniwem jeśli się tak to nazywa, co oznacza, że klocek jest miękki - szybko się kończy, ale zajebiście się hamuje i można wyczuć rewelacyjnie. Teraz mam EBC normalne twarde, wcześniej na nich jeździłem. Można powiedzieć tyle, że jest to zwykły klocek - spełnia swoją misję i żyje dłużej, ciężej wyczuć. Pozdro
Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
trw ferodo i każda szanująca się firma dysponuje kilkoma mieszankami klocków do jednego modelu motocykla.
Na szosę najlepsze są klocki sintermetalowe, jedyną wadą jest to, że nie są ekonomiczne.
Na szosę najlepsze są klocki sintermetalowe, jedyną wadą jest to, że nie są ekonomiczne.
http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
Ferodo ST, ale koniecznie z przewodami w stalowym oplocie. Spisują się świetnie. A co do ekonomii to tez nie jest źle, bo zrobiłem na komplecie już 20kkm i jeszcze ze 2-3 tys spokojnie zrobią.
http://bikepics.com/members/numberuno/ | | www.diety-treningi.pl Jakby ktoś potrzebował, zapraszam.
- numberuno
- Świeżak
Jeździlem na EBC sintermetalowych i Lucasa, również sintermetalowych. Lepiej hamowaly i mniej się grzaly te Lucasa. Do mojej fzr 1000 Lucas mial klocki nacinane i do tego z blaszką z tylu, która ma chyba lepiej odprowadzać cieplo. EBC ma prosty klocek bez nacięć. Oba klocki spisują się rewelacyjnie, jednak Lucas byl wyraźnie lepszy.
FZR 1000
-
grzybek124 - Świeżak
pelich napisał(a):Carbone Lorraine to najlepsze klocki na jakich kiedykolwiek jeździłem.
Właśnie z nimi podpisuje dystrybucje , także bedziemy mieli EBC , SBS , TRW Lucas i Carbone Lorraine

Myślę , iż ten set zadowoli najbardziej wybrednych
-
Trimix - Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości