Zobacz wÄ…tek - Kierownica
NAS Analytics TAG

Kierownica

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Kierownica

Postprzez plexi » 31/12/2009, 11:23

witam.
stalam sie posiadaczka Suzuki gsxr 750 k2. Wszystko wygladalo ok az odkrylam problem po przejechaniu sie na takiej samej suzuki znajomego.
Problem jest z tym, ze moj motocykl jest bardziej niestabilny w zakretach, tzn kierownica za mocno sklada sie przy skrecaniu i trzeba zajebiscie uwazac i ja wrecz czasami odpychac - nie tak jak u kolegi, gdzie sztuka prowadzi sie praktycznie sama.. To spora roznica. :-)
Podobno miala pomoc regulacja lozysk glowki ramy, ale jakos nie bardzo widze roznice, jest dokrecone nawet bardziej niz u kolegi. Poza tym amortyzator skretu wyglada ok, zreszta chyba nie ma on wiele z tym wspolnego. Nie jest to tez kwestia jakiejs krzywej ramy, bo prowadzi sie prosto i problem dotyczy skrecania w lewo i prawo w identycznej skali.
Wiec.. WTF? Macie jakies inne pomysly? Co i jak sprawdzic? Lozyska do wymiany? Zanim skasuje mnie mechanik chcialabym jeszcze dac sobie szanse.. ;-)
Dzieki za sugestie.

ProszÄ™ o przeczytanie regulaminu i zastosowanie siÄ™ do niego bo poleci warn. LandryÅ›
plexi
Świeżak

Postprzez Trener » 31/12/2009, 11:31

Może najpierw sprawdz ciśnienie w oponie i wyważ koło póżniej zacznij od dokręcenia albo wymiany łożyska główki ramy , ewentualnie łożyska na ośce przedniego koła .
YZF R6 2007
Trener
Stały bywalec

Postprzez plexi » 31/12/2009, 12:22

Sorry ktory punkt regulaminu lamie?.. bo jakos nie moge skojarzyc..

Punkt 5.

Przepraszam za pozorne natrectwo i off-topic, bo osobiscie rzadko mi sie zdarza angazowac w tego typu historie, ale nikt nie lubi jak sie go posadza o cos o czym nie ma pojecia. Jak widac latwo jest w cos wdepnac jesli jest tego za duzo i czasem moderacja uprawia tzw. "zamordyzm" - mam nadzieje ze nie na tym forum.

Prosze mnie uswiadomic.
Istnieja dwa regulaminy i w jednym. We faq stoi

5. Nadawaj zakładanym wątkom właściwy tytuł.[..]

I rozumiem ze mowa o tym a nie o

5. Naganne jest cytowanie całego tekstu bądź jego długich fragmentów aby dopisać swoją treść. [..]
A juz myslalam ze moze chodzi o slowo "zajebiscie".

Prosze nie rozwijac tego off-topa, kazdy niech sobie skomentuje we wlasnej glowie. Naprawde isteresuje mnie odpowiedz na pytanie jesli ktos takie doswiadczenie posiada.

Gdybym mogla samoubiczowałabym się...
plexi
Świeżak

Postprzez cichy » 1/1/2010, 22:56

Problemem może być:
Niewłaściwe ciśnienie, inna opona lub inny rozmiar (także z tyłu), zużycie opony, inna regulacja zawieszenia, wysokość lag w półkach, wyrobione łożysko, inaczej ustawiony amor skrętu, niewłaściwy poziom oleju w lagach i wiele innych o których zapomniałem.
cichy
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości

na górê