skok zawieszenia
• Strona 1 z 1
skok zawieszenia
Witam,
czy oriętuje się ktoś jaki jej skok zawieszenia w suzuki gsxr 1100 ?? wersja olejak 91` up side down
Przekopałem chyba cały polski internet, a z angielskiego nie wiem jak sie pisze fachowo "skok zawieszenia". o suzie tyle co o zamachy Kenediego. podejrzewam że jest zbliżony do bandita 1200 no ale nie wiem ... Jeśli ktos posiada takowe informacje lub ma znajomka w servisie suzy był bym dźwięczny za info.
Pozdro i Wesołych Świąt.
czy oriętuje się ktoś jaki jej skok zawieszenia w suzuki gsxr 1100 ?? wersja olejak 91` up side down
Przekopałem chyba cały polski internet, a z angielskiego nie wiem jak sie pisze fachowo "skok zawieszenia". o suzie tyle co o zamachy Kenediego. podejrzewam że jest zbliżony do bandita 1200 no ale nie wiem ... Jeśli ktos posiada takowe informacje lub ma znajomka w servisie suzy był bym dźwięczny za info.
Pozdro i Wesołych Świąt.
- goofy-op
- Świeżak
Masz przyklejony temat o serwisówkach. Znajdź do Twojego moto i tam na pewno będzie taka informacja.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
A po co ci skok zawieszenia w GSXR??? Jezeli chcesz regulowac zawieszenie to wartosci jakie ci sa potrzebne to:
Po angielsku:
static sag: roznica miedzy wyciagnietym zawieszeniem a teleskopami schowanymi pod ciezerem motocykla,
rider(loaded) sag: roznica miedzy wyciagnietym zawieszeniem a teleskopami schowanymi pod ciezarem motocykla z kierowca.
Ogolnie ustawia sie:
przod:
Static sag:10-20mm na tor, 20-25 na drogi
Rider sag: 25-35mm na tor, 35-50mm na drogi.
tyl:
Static sag:5-10mm na tor, 15-20 na drogi
Rider sag: 20-25mm na tor, 30-40mm na drogi
Dalej musisz ustawic kompresje(compresion, zawieszenie-przod musi tak pracowac by nie dobilo do konca a zostawialo 10mm limitu) i odbicie(rebound, zawieszenie powinno sie odbic w ciagu 1s i oczywiscie nie falowac). To sa podstawy.
Cale ustawienie jest bardziej pracochlonne i wymaga ciaglego testowania i regulacji pod siebie.
Mysle, ze o to ci chodzilo.
Pozdrawiam.
Po angielsku:
static sag: roznica miedzy wyciagnietym zawieszeniem a teleskopami schowanymi pod ciezerem motocykla,
rider(loaded) sag: roznica miedzy wyciagnietym zawieszeniem a teleskopami schowanymi pod ciezarem motocykla z kierowca.
Ogolnie ustawia sie:
przod:
Static sag:10-20mm na tor, 20-25 na drogi
Rider sag: 25-35mm na tor, 35-50mm na drogi.
tyl:
Static sag:5-10mm na tor, 15-20 na drogi
Rider sag: 20-25mm na tor, 30-40mm na drogi
Dalej musisz ustawic kompresje(compresion, zawieszenie-przod musi tak pracowac by nie dobilo do konca a zostawialo 10mm limitu) i odbicie(rebound, zawieszenie powinno sie odbic w ciagu 1s i oczywiscie nie falowac). To sa podstawy.
Cale ustawienie jest bardziej pracochlonne i wymaga ciaglego testowania i regulacji pod siebie.
Mysle, ze o to ci chodzilo.
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowano 21/12/2009, 21:51 przez xxtreme, łącznie edytowano 1 raz
- xxtreme
- Świeżak
no dokładnie,
a w między czasie znalazłem książkę haynes`a dedykowaną dla gixera w tym mojego, niestety jest po angielsku, a dzieki Twoim informacją wiem juz czego szukać.
P.S
Jeśli ktoś by chciał haynes service & repair manual dla gsxr 750 & gsxr 1100 od 85 - 92` oraz gsx600f gsx750f i gsx1100f 88 - 96 mogę podesłac w pdf. 77 mega
Pozdro i wesołych

a w między czasie znalazłem książkę haynes`a dedykowaną dla gixera w tym mojego, niestety jest po angielsku, a dzieki Twoim informacją wiem juz czego szukać.
P.S
Jeśli ktoś by chciał haynes service & repair manual dla gsxr 750 & gsxr 1100 od 85 - 92` oraz gsx600f gsx750f i gsx1100f 88 - 96 mogę podesłac w pdf. 77 mega

Pozdro i wesołych
- goofy-op
- Świeżak
Dodalem ci jeszcze wartosci na tyl.
A ogolnie skok zawieszenia to Front suspension travel albo travel along leg axis.
A ogolnie skok zawieszenia to Front suspension travel albo travel along leg axis.
- xxtreme
- Świeżak
- xxtreme
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości