Docieranie 2T Aprilia rs 125???
• Strona 1 z 1
Docieranie 2T Aprilia rs 125???
W motocyklu został zrobiony remont generalny. Wymienione zostało: cylinder, tłok, wał (wszystkie te części są nowe! ) i inne części . W jaki sposób go docierać? Na ostro czy normalnie? Do jakiś obrotów??
- DawidAprilka125
- Świeżak
Niektórzy piszą żeby łagodnie a niektórzy ostro docierać?? Od czego to zależy.?? Czy jakoś wpływa na żywotność silnika??
- DawidAprilka125
- Świeżak
Ja w Nsr i w skuterze docierałem jakieś 10km. Założyłem odpaliłem pochodził z pare minut. Dokręciłem głowice. Odpaliłem pochodził z 10minut. Ruszyłem i 10km wolno do 5tyś rpm a potem rura i sprawdzałem w skuterze czy coś dała 80ccm a w Nsr czy nie spadły osiągi. I jakoś skuterem na 80ccm chińskiej mam już 10tyś km i chodzi elegancko w nsr miałem 5tyś km i było super ale już nie mam jej wiec nie wiem jak się sprawuje. Ogólnie nie wiem co do czego ma się dotrzeć, wyjaśni mi ktoś to?
nsr>zzr>zx6r>r6>cbr f4i?
-
Dandi93 - Bywalec
Cała sztuka w tym żeby jej nie przegrzewać, co do powolnej jazdy to bzdura, według mojej opinii, jeździsz normalnie tylko nie wciągasz jej na bardzo wysokie obroty(powiedzmy na początku max do 80%) na długi okres czasu. Przeciągasz ją delikatnie(tutaj już trochę mocniej, zwiększając to wraz z przejechanymi km) i spuszczasz szybko z tonu. Trzymaj takie obrotu żeby jej nie "zamulać", silniczek musi chodzić płynnie oraz nie kap z docieraniem po 5 km dziennie staraj się to zrobić jak najszybciej tzn. nie na chama tylko robisz 20 km i dajesz jej chwile na odsapnięcie żeby temperatura silnika spadła i jedziesz dalej. W ten sposób silnik jej docierany w ciągłości nie osadzają się żadne osady i tym podobne, które w większej części powstają kiedy silnik jest zimny. Tak to wygląda w mojej opinii.
Bandit 1200
-
Kedar-88 - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 17 gości