po odpaleniu gasnie na niskich obrotach f4
• Strona 1 z 1
po odpaleniu gasnie na niskich obrotach f4
witam!!
mam probem moja honda po odpaleniu bedac na ssaniu chodzi normanie,gdy zlapie temp.wylaczam ssanie obroty szybko spadaja ponizen 1000 i gasnie to samo jest gdy podkrece troche manetke i dziwne odglosy odchodza cos w stulu traktora,nie jest to glosne podejrzewam ze moze jeden"gar"nie pracowac .za pomoc bede wdzieczny
mam probem moja honda po odpaleniu bedac na ssaniu chodzi normanie,gdy zlapie temp.wylaczam ssanie obroty szybko spadaja ponizen 1000 i gasnie to samo jest gdy podkrece troche manetke i dziwne odglosy odchodza cos w stulu traktora,nie jest to glosne podejrzewam ze moze jeden"gar"nie pracowac .za pomoc bede wdzieczny
-
grygor25 - Świeżak
Zacznij od sprawdzenia obrotow biegu jalowego (reguluje sie je albo pokretlem albo specjalna sruba). Powinny sie utrzymwac po wylaczeniu ssania przynajmniej na poziomie 1200 rpm. Teraz jest stosunkowo zimno i mozesz je sprobowac ustawic nieco wyzej. Jezeli to nie pomoze, bedziemy myslec co dalej.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
probowalem tym pokretlem i nic to nie dalo na ssaniu wszystko ok nawet jak gazowaem wsztstko zaczyna sie gdy ssanie odlacze
Nie jeździj szybciej niż potrafisz mysleć i twój anioł stróż latac!!HONDA CBR 600f4
-
grygor25 - Świeżak
wydaje mi sie że potrzebujesz zwyczajnie jakiegos kumpla co jeździ motocyklem by podjechał i zobaczył. Wiesz na prawdę bez urazy - jesteś chyba świeży w temacie moto a lepiej jak pare rzeczy wyjaśni Ci jakiś ziomek w realu niż tutaj. On przez 15 min odpowie na tyle pytań i rozwiąże tyle Twoich problemów co pare tygodni tutaj
Serio. Weź strzel później mu ze dwa piwa i będzie ok! Na początek najlepej kogoś żywego niż fora 

http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
- Grzesiek-88
- Świeżak
Podejrzewam że przyczyna leży w świecy zapłonowej,wykręc wszystkie świece wyczyść i sprawdz przerwe,oraz sprawdz przewody zapłonowe czy nie ma przebicia.Jak by nie pomogło kup komplet nowych świec najlepiej NGK.Jeżeli nie wiesz jak się to robi poproś kogoś znajomego który wie o co chodzi o pomoc.
- KAWA7777
- Świeżak
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
KAWA7777 napisał(a):Jak by nie pomogło kup komplet nowych świec najlepiej NGK
A dlaczego NGK? Przereklamowańce...
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum