honda cbr 600f pc23 nie trzyma rownych obrotow
• Strona 1 z 1
honda cbr 600f pc23 nie trzyma rownych obrotow
Witam.
Kupilem sobie honde cbr 600f pc23 i jestem zadowolony tylko mam taki problem ze nie trzyma rownych obrotow na biegu jalowym i jeszcze to ze jak podkrecam powoli manetke to nie wchodzi rowno na obroty tylko na samym poczatku prawie nic a po chwili odrazu na wysokie.Co moze byc przyczyna bo akurat w temacie motorow tego typu jestem laikiem.Przy samochodach wszystko potrafie zrobic ale motor to dla mnie nowosc prosze o pomoc.A i jeszcze jedno, motor ten w papieerach ma 34 PS a powinien miec 92 PS nigdy wczesniej nie jezdzilem tego typu motorem i nie wiem czy dalej jest zblokowany czy nie jak to sprawdzic?Dziekuje.GG 6000295.
Kupilem sobie honde cbr 600f pc23 i jestem zadowolony tylko mam taki problem ze nie trzyma rownych obrotow na biegu jalowym i jeszcze to ze jak podkrecam powoli manetke to nie wchodzi rowno na obroty tylko na samym poczatku prawie nic a po chwili odrazu na wysokie.Co moze byc przyczyna bo akurat w temacie motorow tego typu jestem laikiem.Przy samochodach wszystko potrafie zrobic ale motor to dla mnie nowosc prosze o pomoc.A i jeszcze jedno, motor ten w papieerach ma 34 PS a powinien miec 92 PS nigdy wczesniej nie jezdzilem tego typu motorem i nie wiem czy dalej jest zblokowany czy nie jak to sprawdzic?Dziekuje.GG 6000295.

- jarecki30_de
- Świeżak
Przyczyna moze tkwic w gaznikach, a dokładnie w synchronizacji, sam mam z tym problem i za dwa miesiace wybiore sie na synchronizacje... Jak narazie zapowiada sie Zima
, pozdro

- GucioMarcin
- Świeżak
ja miałem problrm z wysokimi obrotami,nie chciała sie wkręcac, okazało sie ze poskutkowała dopiero wymiana łańcuchów rozrzadu.Doszedłem do wniosku że na wolnych chodziła ale jak dostała obrotów i obciażenie na wałkach powodowało to że łańuchy się wyciągały.
- sebos
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości