Maszynowe polerowanie aluminium.
• Strona 1 z 1
Maszynowe polerowanie aluminium.
Witam poszukuje informacji na temat polerowania aluminium metodą maszynową nie mam czasu na zabawę z papierem ściernym . wiem że jest jakiś szybki sposób na przygotowanie powierzchni i wypolerowanie ponieważ takie usługi świadczą niektóre firmy. Podobno do przygotowania powierzchni używamy włókniny ale jakiej ?? i kwestia filców i past polerskich jakie to maja być filce twarde czy miękkie?? A pasty ?? zna się ktoś na tym pomocy . I proszę nie pisać że do przygotowania jest potrzebny papier na mokro bo ten sposób jest dla ludzi którzy nie maja co robić a mi chodzi o to żeby zrobić to szybko i sprawnie. Z góry dziękuje.
Nie używaj klawisza ,,caps lock" jak piszesz.
Nie używaj klawisza ,,caps lock" jak piszesz.
- Arturwro1
- Świeżak
u mnie w mieście robią to w starym zakładzie podajże w warsepie gdzie polerują różne części kiedyś np. polerowali klamki do starów i inne aluminiowe rzeczy. ja powierzchnie do polerowania sam przygotowałem a na połysk dałem żeby mi to oni na maszynie zrobili i powiem że efekt jest git chociaż nie jest to idealne lustro które bardzo trudno uzyskać
ojciec mi mówił że jak przygotowują powierzchnie do polerowania to mają tam jakiś krążek z filcu czy czegoś nie wiem dokładnie i poprostu różnymi partami polerskimi dają aż do uzyskania pożądanego efektu

tdr125 er-5 ZX9r ktm lc4 600, 620 adventure, F2 stunt, crf 450 i transalp, zx6r 08 stunt
-
7beat - Stały bywalec
Alu bardzo ciezko wypolerowac na prawdziwe lustro. Poza tym błyskawicznei sie utlenia poweiszchniowo wiec trzeba je polakierowac. Polerowanei nalezy zaczac od wyrowniania powierzchni grubymi papierami. Pozniej drobniej az dojdziesz do 1500-2000. Do wszystkiego mozesz uzywac szlifierki oscylacyjnej. Pozniej na kątowke zakladasz krażek z filcem, ustawiasz male obroty, wcierasz w niego paste do polerowanai alu, lub stali i cheja! ...duuuzo pracy
@wrocław | | http://bikepics.com/members/teoysta/
-
teoysta - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości