pomka paliwa f3
• Strona 1 z 1
pomka paliwa f3
Co moze byc powodem ze pompka nie pompuje mi paliwa? wogole nie rusza. Dziala na 100% bo podlaczylem ja do prostownika i wtedy dzialala a jak podlaczam ja do przewodow przy moto 0 rekacji...
- Bert
- Świeżak
moze jakis kabel nie łączy(moze jakies styli zasniedziały) skoro przy prostowniku ok
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
Ona działa dopiero jak wciskasz guzik startera i rozrusznik zaczyna kręcić silnikiem, oraz po rozruchu silnika.
Po prawej stronie pod owiewką masz mały elektroniczny przekaźnik z 4 przewodami, który steruje pompą paliwa, a impuls dostaje z modułu zapłonowego.
Po za tym niektóre prostowniki ładują akumulatory impulsowo, dlatego pompa mogła działać, sprawdzałeś pod samym akumulatorem ?
Najczęściej zużywają się w niej styki:
http://larsson.pl/?c=news&id=224
Po prawej stronie pod owiewką masz mały elektroniczny przekaźnik z 4 przewodami, który steruje pompą paliwa, a impuls dostaje z modułu zapłonowego.
Po za tym niektóre prostowniki ładują akumulatory impulsowo, dlatego pompa mogła działać, sprawdzałeś pod samym akumulatorem ?
Najczęściej zużywają się w niej styki:
http://larsson.pl/?c=news&id=224
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Ok z pompka sobie poradzilem. Eh te przewody..;] Odpalilem pochodzil z 5 min na wolnych obrotach , zgasilem go zeby poskrecac plastiki itp. Odpalilem potrzymalem go chwile na wolnych poruszalem troche manetka i zaczal gasnac po czym zgasl i zaczelo tylko strzelac z wydechu(pompka dziala) tak jak by sie swiece zalaly...
- Bert
- Świeżak
Akumulator dobrze podpiÄ…les/swiece badz swiece do wymiany w kazdym badz razie cos z iskra(jak jej nie ma to wiec paliwa jest bo nie spalilo poprzedniego i strzal)?
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Ludzie?? A macie powrót z gaźników?? No dlatego właśnie pompka paliwa działa pulsowo z częstotliwością zależną od prędkości obrotowej silnika...
Swoją drogą odpalanie Fajera SC28 nawet po długim postoju to istna magia... Jakby miał wtrysk normalnie
Swoją drogą odpalanie Fajera SC28 nawet po długim postoju to istna magia... Jakby miał wtrysk normalnie

Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
Ja w w mojej miałem te same problemy... często zdażało sie że pompka długo pompowała paliwo do slinika. pomagały chwilowe uruchomienia startera celem napompowania paliwo do gardzieli. Jezeli chesz szybko odpalić z weliminować pompe to przez przewód zasilający gażniki w paliwo strzykawka wlej benzyne. przyczyną może być tez słaby akumulator którego moc idzie na ruszenie rozrusznika i nie straca juz na świece. jezeli tak sie stało to mozliwe ze motocykl juz po odpaleniu bedzie miał walniete swiece zapłonowe co sie bedzie obiwaiało tym co jest u użytkownika Bert (miłem tak samo w mojej) u mnie wystarczyło wymienić swiece po przerwie zimowej i naładwać akumulator.
Czerwone wino jest dobre dla zdrowia, a zdrowie jest potrzebne, żeby pić wódkę.
Nieoficjalna mapa forumowiczów scigacz.pl -> MAPA
Nieoficjalna mapa forumowiczów scigacz.pl -> MAPA
-
Kiju - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości