Sprzęgło
• Strona 1 z 1
Sprzęgło
Więc tak miałem szlifa, motor pięknie odpala ale ciekawi mnie jedna rzecz, mianowicie gdy odpalam go na biegu to przez chwilke cignie do przodu, dopóki chodzi rozrusznik - nie wiem czy to było przed szlifem bo nie zwracałem uwagi! Co to moze być aha mam GSX-R 600 SRADa z 97r
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
hmmm mam cos podobnego. jak odpalam na jedynce to tez lekko szarpnie jak rozrusznik zakreci pomimo wcisnietego sprzegla.
I maly offtop: ostatnio po odpaleniu moto na luzie ciezko wbic 1 a nawet 2 bieg. Caly czas tylko trrrrrr nawet jak poruszam moto w przod i w tyl (dlatego odpalilem go na biegu i tez mi "szarpnelo"). Jak sie przejade to juz wszystko jest ok. Czy chodzi o rozgrzanie skrzyni? A moze olej ja obchlapie jak trzeba po paru km. A moze to oznaka niskiego poziomu oleju? Ale ani kontrolka sie nie pali a poziom wydaje sie OK.
I maly offtop: ostatnio po odpaleniu moto na luzie ciezko wbic 1 a nawet 2 bieg. Caly czas tylko trrrrrr nawet jak poruszam moto w przod i w tyl (dlatego odpalilem go na biegu i tez mi "szarpnelo"). Jak sie przejade to juz wszystko jest ok. Czy chodzi o rozgrzanie skrzyni? A moze olej ja obchlapie jak trzeba po paru km. A moze to oznaka niskiego poziomu oleju? Ale ani kontrolka sie nie pali a poziom wydaje sie OK.
noobie na Suzuki VS 600
-
Dayan - Świeżak
Prawdopodobnie tak jak pisze evil, czyli regulcja linką od przęgła powinna wystarczyć. Przy swojej NSR miałem coś takiego, że gdy zapalałem na biegu jałowym to wszystko było wporządku, a jak wbiłem na pierwszy bieg, to na niskich obrotach zdażało się, że gasł. Wystarczyło podciągnąć sprzęgło
Dayan, może przez to, że olej w skrzyni zgęstniał i jak jest zimny to wszystko ciężko chodzi, a jak rozgrzejesz to robi się rzadszy i wszystko lepiej chodzi. To tak na mój rozum
Pozdro

Dayan, może przez to, że olej w skrzyni zgęstniał i jak jest zimny to wszystko ciężko chodzi, a jak rozgrzejesz to robi się rzadszy i wszystko lepiej chodzi. To tak na mój rozum

Pozdro
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
u mnie jest sprzeglo hydrauliczne i dziala git. Nic nie szarpie. Tylko przy odpalaniu na biegu lekko ciagnie, ale jak silnik zalapie wszystko juz jest OK.
Dochodze do wniosku ze chyba tak ma byc...
Dochodze do wniosku ze chyba tak ma byc...
noobie na Suzuki VS 600
-
Dayan - Świeżak
Dziwi mnie to bo dopiero teraz zauważyłem, motor poleciał na prawą strone a sprzęgło jest chyba bardziej z lewej tak mi się wydaje, podjade do znajmomego mechaniki i zobacze co mi powie.
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości