Zobacz wÄ…tek - Problem z licznikiem SV1000S
NAS Analytics TAG

Problem z licznikiem SV1000S

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Problem z licznikiem SV1000S

Postprzez Kokesz » 22/10/2009, 21:19

Siema!
Mam od niedawna SV1000S piekny moto i pieknie brzmi ale mam problem bo predkosciomierz wskazuje mi podwojna prekosc jak jade albo i potrojna i przebieg z 18000 wskoczyl mi juz na 46000 hehe i jak tu sie nie wkurzyc moto jak nowka prawie a przebieg taki hehe

No i co byscie mi doradzili? jaka przycyzna moze tego byc?

Jak wogole zresetowac licznik w SVce? Zeby wprowadzic prawidlowy przebieg?

Kurde nie wiem co jest cyz czujnik jakis czy zegar mi sie pochrzanil??!!
Ktos mial juz taki problem?

Pozdro,
Kokesz
Kokesz
Świeżak

Postprzez prelude1 » 22/10/2009, 22:40

powinienes sie cieszyc , ze masz najszybsza SVke na swiecie co i z 400km/h poleci. :wink:
prelude1
Świeżak

Postprzez Lasidora » 24/10/2009, 06:26

Ej...na pewno masz litrową tą SV? Bo wiesz...w litrach licznik prędkość sobie zczytuje z zębatki więc specjalnie nie powinno się z nim nic dziać, natomiast w 650-tkach często pojawia się ten problem, a to z tego powodu, że w 650tkach prędkość jest zczytywana z przedniego koła, ztakiego badziewnego magnesowego kółeczka z "wąsami" i gdy to badziewne kółeczko jest popękane, albo się ukruszyło w którymś miejscu, to wtedy licznik głupieje.

Znane są dwie możliwości w takim przypadku: albo pokazuje 2x tyle co jedziesz, albo odwrotnie- o połowę mniej...

Jeżeli pokazuje 2x tyle to może być problem ze ślimakiem, którego w litrach nie ma... :|
Budzi się we mnie zwierzę....myślę że jest to leniwiec :)
Lasidora
Świeżak

Postprzez Raczek_6 » 29/10/2009, 21:40

Ktoś regulował przebieg - ktoś kto nie miał o tym zielonego pojęcia.

Jedyny sposób znaleźć dobrego fachowca od liczników elektronicznych i wgrać na nowo program (czyli tu czasami potrzebny jest sprawny działający licznik).

Widziałem już takie przypadki albo zaniżało prędkość i kilometry albo zawyżało.
Po zmianie programu na właściwy wszystko wraca do normy.

P.S. W najgorszej opcji 1000PLN nowe używane zegary (chyba że masz dużo szczęścia i trafisz taniej).
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
Raczek_6
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Berbim » 11/11/2009, 22:30

[quote="Raczek_6"]Ktoś regulował przebieg - ktoś kto nie miał o tym zielonego pojęcia.

Jedyny sposób znaleźć dobrego fachowca od liczników elektronicznych i wgrać na nowo program (czyli tu czasami potrzebny jest sprawny działający licznik).

A czy ktoś zna może takiego fachowca i może podać jakieś namiary?
Berbim
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê