Problem z Honda cb 500
• Strona 1 z 1
Problem z Honda cb 500
Witam mam mały problem z Honda cb 500 która niechce mi wg odpalic
akumulator kreci dobrze ,próbowałem na popych i tez niechce odpalic czy wiecie co to moze byc?
dodam ze ostanio nie było problemu z odpalaniem go

dodam ze ostanio nie było problemu z odpalaniem go
- marcinmoro
- Świeżak
Przyczyn może być wiele.
Tak na poczÄ…tek.
* wykręć świecę, włóż do fajki dotknij do cylindra, naciśnij starter i sprawdź czy jest włąściwa iskra i czy
nie mrowi lub kopie w palce przez fajkÄ™ [przebicia]
* czy świeca jest zalana, jeśli czysta to nie dochodzi paliwo
* odłącz wężyk paliwa od gaźnika i sprawdź czy spływa paliwo - jeśli nie masz gaźnika a wtryski, to oczywiście spływać nie będzie
* próbuj odpalić przy otwartym korku baku paliwa, bo może otwór w nim jest zatkany i zawiesza paliwo
* czy świece są sprawne
To tak na poczÄ…tek.
Tak na poczÄ…tek.
* wykręć świecę, włóż do fajki dotknij do cylindra, naciśnij starter i sprawdź czy jest włąściwa iskra i czy
nie mrowi lub kopie w palce przez fajkÄ™ [przebicia]
* czy świeca jest zalana, jeśli czysta to nie dochodzi paliwo
* odłącz wężyk paliwa od gaźnika i sprawdź czy spływa paliwo - jeśli nie masz gaźnika a wtryski, to oczywiście spływać nie będzie
* próbuj odpalić przy otwartym korku baku paliwa, bo może otwór w nim jest zatkany i zawiesza paliwo
* czy świece są sprawne
To tak na poczÄ…tek.
- mirek65s
- Świeżak
mirek65s napisał(a):* odłącz wężyk paliwa od gaźnika i sprawdź czy spływa paliwo - jeśli nie masz gaźnika a wtryski, to oczywiście spływać nie będzie
Kranik jest podciśnieniowy,więc i tak spływać nie będzie, co najwyżej możesz spróbowac zassać paliwo. Pozostałe punkty sprawdź koniecznie
Wiatru szum, silnika śpiew, kręta droga oczywiście bez drzew:)
-
krydka - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 44 gości